Sponsor oficial al
Mâine, la Curtea de Apel București, se judecă apelul clubului FC Universitatea Craiova cu privire la solicitarea de revizuire a dosarului dezafilierii Științei.
Miercuri, 27 noiembrie, la Curtea de Apel București se judecă în apel procesul de revizuire al dosarului penal referitor la dezafilierea clubului de fotbal din Craiova în anul 2011.
Precizăm că prima instanță, respectiv tribunalul București, a respins cererea ca inadmisibilă, instanța considerând că cererea depusă de către clubul aflat în faliment, Universitatea Craiova, nu se încadrează în motivele prevăzute de lege, respectiv art. 453 lit. a din codul de procedură penală, articol care prevede următoarele: s-au descoperit fapte sau împrejurări ce nu au fost cunoscute la soluționarea cauzei și care dovedesc netemeinicia hotărârii pronunțate în cauză.
Totuși, în ciuda acestei motivări făcute de Tribunalul București, clubul aflat în faliment precum și celelalte părți vătămate, asociații, acționarii, etc au demonstrat că acțiunea este una întemeiată, având în vedere că la data adoptării hotărârii de excludere, Sandu Mircea și întreg comitetul executiv nu aveau mandat legal înscris la Tribunalul București, ei fuseseră aleși în funcțiile respective de persoane care nu aveau drept de vot, prevederile statutului FRF invocate în motivarea deciziei de excludere sunt lovite de nulitate deoarece au fost adoptate de persoane fără calitate. Inclusiv obligația de a se adresa TAS prevăzută în statutul FRF este nulă de drept, având în vedere că a fost adoptat de persoane fără calitate în cadrul FRF.
Prin urmare, un club de fotbal care activa legal în FRF, asociat membru fondator al FRF, calitate pe care o deține și astăzi, a pierdut un patrimoniu uriaș, cursul unei continuități sportive încă din anul 1948, în urma unor decizii adoptate de persoane fără o calitate legală în FRF, practic persoane străine de FRF. Aceste decizii, după cum se cunoaște, au produs falimentul clubului și pagube uriașe.
Mai mult, în continuarea activităților abuzive la adresa clubului craiovean, FRF a înscris în mod ilegal în competiție, în Liga a 2-a, societatea comercială Blue Lions Capital SA București, societate care și-a schimbat ulterior numele în Club Sportiv U Craiova SA și în prezent U Craiova 1948 Club Sportiv SA, societate care, beneficiind de sprijinul politic al municipiului Craiova și de alte decizii judecătorești date de judecători afiliați, a furat activitatea și identitatea clubului aflat în prezent în faliment.
Prin urmare, Curtea de Apel București va analiza miercuri, 27 noiembrie, apelul apelanților cu privire la toate aceste aspecte care sunt extrem de concludente și care arată că sunt serioase motive de admitere a acestei acțiuni, mai ales că în motivarea sentinței inițiale a procesului de fond, de achitare, dată de Curtea de Apel București în 16 iunie 2017, au stat la bază statutele și regulamentele FRF, acte care ulterior s-au dovedit a fi false și că nu sunt actele federației.
Astfel, decizia Tribunalului București din 13 iunie 2016, de condamnare a inculpaților Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, LPF și FRF, a fost una justă, având în vedere dovezile survenite ulterior.
Distribuie articolul:
Alte articole
A început sezonul confiscării petardelor
- de Octavia Hantea
- 25 Noiembrie 2024
Accident mortal pe un drum din Vâlcea
- de Octavia Hantea
- 26 Noiembrie 2024
Elevi ai Școlii „Mihai Viteazul” Craiova, primii pași în programare alături de robotul ARTIE. Programul Meet and Code, derulat cu succes
- de Octavia Hantea
- 1 Noiembrie 2024
MedLife continuă expansiunea la nivel național | A fost inaugurat primul spital multidisciplinar din Oltenia
- de Octavia Hantea
- 21 Noiembrie 2024
Reguli noi de circulație la Craiova
- de Octavia Hantea
- 26 Noiembrie 2024