Sponsor oficial al
Peste 500 de elevi din cinci școli din județul Dolj participă, în perioada 1 mai 2025 – 15 ianuarie 2026, la proiectul educațional „COOLtură pentru Agricultură”, o inițiativă susținută de compania RURIS, Asociația EDUCOL prin programul T’n’T – Training for Trainers și Universitatea din Craiova. Proiectul își propune să stârnească interesul tinerilor pentru domeniile agricol și tehnic, oferindu-le o abordare practică și inovatoare asupra viitorului lor profesional.
Prin activități interactive, mentorat și concursuri de idei în antreprenoriatul agricol, elevii sunt încurajați să-și descopere aptitudinile, să-și definească direcția în carieră și să înțeleagă cum pot transforma ideile creative în inițiative profitabile. Proiectul este structurat în două module complementare, care le oferă participanților o experiență educațională completă și relevantă.
Finalul campaniei va fi marcat printr-o competiție de idei în antreprenoriatul agricol, în urma căreia cele mai bune proiecte vor fi premiate.
„RURIS investește constant în educație, sprijinind elevii de azi care pot deveni specialiști în agricultura sustenabilă de mâine. Acest demers le oferă oportunitatea de a învăța cum să producă hrană sănătoasă fără să afecteze natura și de a înțelege cum funcționează o fermă modernă. Este o combinație între grijă pentru mediu, eficiență economică și oportunități reale de carieră”, a declarat Maria Chelemen, director Marketing și Comunicare RURIS.
Proiectul este susținut de echipa de experți RURIS și de mentorii voluntari ai Asociației EDUCOL – studenți și masteranzi de la Universitatea din Craiova, proveniți din facultăți precum Agronomie și Mecanică. Aceștia desfășoară activități interactive în școli, contribuind la orientarea profesională a elevilor.
„În fiecare proiect urmărim să aducem educația cât mai aproape de realitate. Colaborarea cu RURIS și implicarea studenților-formatori de la Universitatea din Craiova sunt exemple de bună practică. Prin acest proiect, oferim tinerilor mai mult decât informații: le oferim experiențe, repere și încredere”, a afirmat Camelia Olari, vicepreședinte al Asociației EDUCOL.
Primele sesiuni din cadrul proiectului au avut loc la Liceul Teoretic „George Șt. Marincu” din Poiana Mare (20 mai), Liceul Tehnologic „Alexandru Macedonski” din Melinești (21 mai) și Liceul Tehnologic „Ștefan Anghel” din Băilești (22 mai). Urmează întâlniri cu elevii de la Liceul Tehnologic „Constantin Nicolaescu Plopșor” din Plenița (28 mai) și Școala Profesională Valea Stanciului (29 mai).
Distribuie articolul:
Alte articole
Primele rezultate CURS și Avangarde: Nicușor Dan conduce în turul decisiv
- de Octavia Hantea
- 18 Mai 2025
Papa Francisc a murit
- de editie.ro
- 21 Aprilie 2025
Șase persoane reținute în urma perchezițiilor derulate ieri. Indemnizații și concedii medicale obținute cu acte false
- de Octavia Hantea
- 21 Mai 2025
INTERVIU | Ramona Schenker, psiholog, despre cât de important este să sprijinim pacienții diagnosticați cu cancer
- de Hantea Octavia
- 14 Noiembrie 2022
Sfârșit proiect "Extinderea activității companiei BLACKWATER MEDIA SRL"
- de editie.ro
- 19 Decembrie 2019
#SărbătorileAuGust. Bulgărași de zăpadă
- de Ionescu Roxana
- 11 Decembrie 2020
Campionatul European Under 18 de handbal masculin are loc la Craiova
- de Octavia Hantea
- 8 August 2022