Foc dacic în Golful Mraconia

În golful Mraconia, la poalele măreței statui „Chipul lui Decebal”, a avut loc un eveniment mai puțin obișnuit, unul care vine să renască o istorie de mult apusă. … DACII.

 

focul dacic 1

În urmă cu doar o lună de zile, războinicii daci liberi, din cadrul „ADUNAREA DACILOR” , după ce au participat la festivalul daco-roman „Drubeta”, desfășurat în zona Muzeului Regiunii Porților de Fier (Castrul Roman) , nu au părăsit teritoriul județului Mehedinți, ci au mers mai departe cu un eveniment unic în această zonă istorică a României.

După ce dacii liberi au oferit participanților ocazia de a interacționa pe parcursul celor trei zile de activități, cu obiceiurile și stilul de viață din antichitate, în cadrul atelierelor de reconstituire istorică și a activităților susținute de membrii asociațiilor de reconstituire istorică, participante la festival, acum, au oferit mehedințenilor un prim moment unic.

Este vorba de „ADUNAREA DACILOR” ce a dorit aprinderea „FOCULUI DACIC SACRU”. Aceștia, la lăsarea întunericului, urmăriți de o mare de oameni, au executat un ritual dacic în Golful Mraconia, mai precis la poalele statuii „Chipul lui Decebal”. Mai mult, reprezentanți ai „ADUNĂRII DACILOR”, au specificat faptul că, „în numele întregului neam așezat pe vatra sa strămoșească de mii de ani, noi dacii din ADUNAREA DACILOR , am aprins focul sacru dacic pe vatra căruia a fost presărat-omogenizat pământ din toate zonele țării , precum Chișinău, Soroca, Cernăuți, Alba-Iulia, Brașov, București, Timoc și din multe alte zone”.

focul dacic 3

Mai mult, această organizație susține că acest „Foc Sacru Dacic” se va aprinde la scară planetară. „Persoane din multe locații în lume vor aprinde focul în aceeași zi și la aceeași oră. Se estimează că vor fi participanți din România, Moldova, Australia, India, Canada, deocamdată. Ziua aleasă este 8 august 2021 de lună nouă”, se spune într-un comunicat al acestei organizații dacice.