Dosar penal în cazul incendiului de la Clinica de Psihiatrie

Un dosar penal au întocmit polițiștii din cadrul IPJ Dolj, în urma incendiului înregistrat, luni seara, la Clinica de Psihiatrie Craiova. 

nino

În acest caz, au menționat polițiștii doljeni, se fac cercetări pentru  distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infractiunilor de distrugere din culpa si vatamare corporala din culpa, cercetarile fiind continuate sub supravegherea unitatii de parchet competente, in vederea lamuririi starii de fapt”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Flăcările au izbucnit într-o rezervă în care se afla o pacientă și focul s-a extins și la alte două încăperi din incintă. Femeia a dat foc unei saltele, folosind o brichetă.

Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute, iar trei medici de gardă, aflați deasupra rezervelor care au luat foc, s-au speriat și au sărit pe geam. 41 de pacienți au fost evacuați.

În rândul pacienților nu au fost înregistrate victime, a spus managerul spitalului, Anca Tudor. Cei trei medici care au sărit de la etaj, speriați fiind, au ajuns cu fracturi la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

Și primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că o anchetă va fi declanşată pentru a se vedea cum a ajuns pacienta în posesia brichetei.

În ceea ce privește autorizația de securitate la incendiu, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoșilă, a menționat că această clădire o are din anul 2015.