A încetat din viaţă istoricul şi criticul de artă Paul Rezeanu

Astăzi, 1 martie 2021, a trecut la cele veşnice istoricul şi criticul de artă Paul Rezeanu, fost director al Muzeului de Artă Craiova.

rez

Prof. univ. dr. Paul Rezeanu a fost istoric și critic de artă, cercetător științific şi director al Muzeului de Artă Craiova, între anii 1970-2004.

Prof. Paul Rezeanu a avut o importantă activitate de cercetare în slujba artelor frumoase și a științei, a publicat peste 30 de cărți, peste 120 de articole științifice în reviste și volume de specialitate, peste 300 de cronici de expoziții și a avut peste 1000 de apariții în diferite reviste, ziare, emisiuni de radio și televiziune.

A fost membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România - Secția de Istorie și Critică de Artă, expert în arta modernă românească, și membru al Comitetului Internațional al Muzeelor (ICOM - UNESCO).

Printre distincțiile cele mai importante pe care le-a primit, pentru întreaga sa activitatea, se numără Ordinul ”Meritul Cultural”, în grad de Ofițer, Laureat al Academiei Române pentru monografia „Constantin Lecca” și Cetățean de Onoare al Municipiului Craiova.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!