Sponsor oficial al
Oare interesul fiecărui om nu ar fi să trăiască mai bine? Ar fi, însă, paradoxal, cu mândrie plătește taxă pe OPULENȚĂ. Lemnaru, șmecherul la care fraierii plătesc milioane de euro pe an, doar ca să fie văzuți acolo. Deci, cine merge „la Lemnaru” este meltean și, fiind un nimeni, are nevoie să consume acolo ca să primească validare.
Lemnaru a început afacerile cu un buget discret, de aproximativ 30 de mii de dolari. După 20 de ani, cifra de afaceri a tuturor firmelor, plus activele, se apropie de 72 de milioane. La prima vedere, ar merita felicitări; în fond, creșterea unei afaceri reprezintă un motiv de mândrie atât pentru comunitate, cât și pentru proprietar.
Cum și cu banii cui a reușit Lemnaru să construiască un imperiu?
Ținând cont că horeca reprezintă o pondere de 92% din activitățile desfășurate de firmele lui Lemnaru, asta înseamnă că 80-85% din cele 72 de milioane sunt, de fapt, banii voștri. Ai celor care ați cotizat prin serviciile solicitate și, evident, primite. Până aici, nu ar fi nimic de comentat. Poate doar să-l felicităm pe Lemnaru că a găsit un număr uriaș de „gâște” pe care le jumulește, desigur, cu voia lor.
Căci o vorbă celebră, fără legătură cu acest caz, spune: „prostul nu e prost destul până nu e și fudul”.
În aceste condiții, te-ai aștepta ca un om care ajunge la o avere uriașă din cotizațiile concetățenilor să le întoarcă o parte prin acte de genul celor făcute de Viorel David. Așa făceau boierii: plăteau burse, construiau spitale, școli etc. Scuze, este eroarea mea de analiză; așa făceau boierii, dar Lemnaru... nu e boier, e... Lemnaru.
Bun, nefiind boier, nu poate urma exemplul lui David, dar să nu-și bată joc de un oraș întreg, credeți că-i mult să-i cer asta? Un minim de bun simț, oare am putea găsi?
Când aproape toți banii, dacă nu chiar toți, cu care ai făcut un imperiu provin de la concetățenii tăi, oare aceștia merită să fie batjocoriți doar pentru motivul că sunt fraieri? Părerea mea e că nu!
În anul 2009 a concesionat insulița. Conform contractului, avea anumite obligații, iar neîndeplinirea acestora conducea la încetarea contractului de drept. Nici el nu și-a îndeplinit obligațiile. Dar nici primăria nu a reziliat contractul. Oare de ce? Primăria nu doar că nu a reziliat contractul, ci, pe cheltuiala noastră, i-a realizat întreaga infrastructură. ILEGAL! De ce? La data concesionării, printre alte obligații, costurile legate de infrastructură reveneau celui care concesiona. Deși mai avea încă 20 de ani de concesiune, s-a hotărât să cumpere. Iar dorința are putere de lege în acest oraș.
Am simțit nevoia (ciudat, nu?) să cer în instanță anularea vânzării.
a) Consider că nu este oportun din niciun punct de vedere vânzarea patrimoniului orașului. Dacă așa ar fi gândit întemeietorii acestui oraș, nu am fi ajuns niciodată municipiu. De pildă, Tătărescu a cumpărat pământuri, pe când Romanescu le vinde. Poate că peste patru ani avem șansa unui primar posesor de neuroni activi care ar vrea să dezvolte orașul.
b) Conform legislației în vigoare, această insuliță nu ar fi putut să fie vândută, deoarece are regim special. În prezenta, acțiunea a fost respinsă pe motiv de lipsă a calității. E clar, am avut ghinion; am nimerit la un magistrat fie analfabet funcțional, fie (știți voi de ce) mult prea... alfabetizat intelectual. Cert este că nu înțelege ce citește în lege. În opinia ei, nu pot avea nici calitatea de „oricine”. Aștept motivarea ca să încep dezbaterea.
2. Lemnaru este singurul om din această regiune care a închis o stradă, și pentru că așa au vrut mușchii lui, și pentru că a putut, a transformat-o în parcare. De ce nimeni — primăria, poliția locală, poliția națională — nu a luat măsuri? Chiar de ce? Nu au știut... nu este o scuză!
3. Legea a stabilit ce trebuie să conțină meniurile care sunt duse copiilor, pentru ca aceștia să crească sănătoși. Fiind lege, te-ai aștepta ca și Lemnaru să o respecte, cu atât mai mult.
Chiar dacă nu l-ar obliga legea, însă, de ar avea o umbră de bun simț, ar scădea 90 de bani din profitul pe fiecare porție și ar da copiilor mâncare sănătoasă, conform normativelor, știind că imperiul l-a construit din banii părinților acestor copii.
Pentru că s-a descurcat la DSP (dispensă împotriva legii = infracțiune), preferă să crească profitul cu 90 de bani.
Nu am pretenția că eu dețin adevărul; de altfel, o vreme, până când am descoperit că nu-i om, l-am respectat și apreciat pe Lemnaru. Ok, dacă nu am dreptate... înseamnă că lumea în care trăiesc îmi e complet străină.
Distribuie articolul:
Câțiva președinți și o singură certitudine
14 Noiembrie 2024Alte articole
Elevi ai Școlii „Mihai Viteazul” Craiova, primii pași în programare alături de robotul ARTIE. Programul Meet and Code, derulat cu succes
- de Octavia Hantea
- 1 Noiembrie 2024
Efectele încălzirii globale: Jocurile Olimpice nu vor mai putea fi organizate vara
- de Florin Bâcu
- 15 Iunie 2024
Crosul Severinului, eveniment ajuns la cea de-a IV-a ediție
- de Octavia Hantea
- 14 Mai 2024
Ce parcurs are tehnologia în jocurile de noroc?
- de editie.ro
- 28 August 2024
Campionatul European Under 18 de handbal masculin are loc la Craiova
- de Octavia Hantea
- 8 August 2022
INTERVIU | Ramona Schenker, psiholog, despre cât de important este să sprijinim pacienții diagnosticați cu cancer
- de Hantea Octavia
- 14 Noiembrie 2022
Sfârșit proiect "Extinderea activității companiei BLACKWATER MEDIA SRL"
- de editie.ro
- 19 Decembrie 2019
Tendințe de modă ce au în spate rasismul neintenționat
- de Ionescu Roxana
- 13 Octombrie 2020