Sponsor oficial al
Am luat act cu surprindere și îngrijorare de părerile colonelului Talpan. Foarte rar păreri care vin din zona Ministerului Apărării Naționale sunt exprimate de un colonel. Armata are o mulțime de generali, iar atunci când un colonel sare linia de comandă și grăiește în văzul tuturor este un moment excepțional care trebuie evidențiat.
Nu mă interesează foarte tare conflictul intern între clubul departamental și clubul departamental care a fost privatizat cu erori de Viorel Hrebenciuc. Aș fi spus cu tărie că CSA e Steaua dacă, instanța aia, pe lângă decizia pe care a dat-o ar fi trimis la pușcărie doi-trei generali pentru privatizarea eșuată și, tot instanța aia ar fi ieșit și și-ar fi cerut scuze sutelor de mii de oameni că s-au uitat la televizor un deceniu la o stea care nu era Steaua.
Mă interesează însă că exact când Armata se înarmează la greu, când dronele se răstoarnă ca niște căruțe ruginite pe la granițele României există un colonel care are preocupări extra-curriculare. Domnul Talpan este o ciudățenie a naturii care a studiat tunurile la școala Armatei și dreptul la școala miliției. Cumva este un fel de Dănciulescu, pe invers. Un fel de hibrid care a învățat tot și dar nu a prins nimic.
A devenit notoriu din cauza faptului că a reușit să-l răpună pe Gigi Becali, dar numai naivii pot să creadă că juristul a dus lupta singur și a răzbit ca un Don Quijote ajutat numai de doi trei soldați tineri și entuziaști care de frica războiului s-au ascuns în arhiva juridică a ministerului.
Gigi Becali este urât de o mulțime de români care nu au avut norocul să schimbe terenuri cu MApN sau care nu au avut oportunitatea să privatizeze ceva pe bani puțini. Este urât pentru că vorbește despre tot fără să știe nimic și pentru că are aroganța celui care habar nu are cât mai are de învățat. În acest context, atunci când generalul aspirant Talpan a reușit o victorie împotriva lui Gigi a câștigat simpatie.
Cu toate astea, Talpan perseverează în luptele sale fără finalizare. Este ca o prestatoare a serviciilor de relaxare care nu ajunge niciodată la capăt și oferă speranțe inutile clienților tensionați. Nu intru în detaliile luptelor interne de la CSA și FCBS pentru că le avem noi pe ale noastre, la Craiova.
Ce vreau să-i spun generalului aspirant este că în timp ce colegii lui de la MApN făceau schimb de teren cu Gigi, în timp ce justiția amorțită încă nu își spusese vreo părere, în timp ce clienții politici ai viitorilor pensionari speciali încă nu se aplecaseră spre fotbal, milioane de oameni urmăreau Craiova – Steaua.
Nimeni nu suna la 112 pentru a solicita pompierilor de serviciu să le confirme iubirea pe care o simțeau pentru o echipă sau alta. Niciun suporter nu se întreba dacă nu cumva statul vrea să-și mai bată joc odată de el și să-l lase să strige în zadar pe stadion la o echipă care în realitate nu este ce pare.
Aș putea să înțeleg judecătorii, care sunt mult mai pregătiți decât juristul Talpan, dacă ar acorda despăgubiri pentru toți investitorii care au băgat vreun leu în echipe vreme de peste un deceniu. Dar înainte de toate aș înțelege justiția dacă ar acorda o despăgubire suporterilor care zeci de ani au stat pe stadioane și au cântat pentru o echipă sau alta pentru ca apoi să apară un militaro-milițian sau vreun alt bugetar care să le spună că au cântat degeaba.
În concluzie, Talpan se cere băgat în seamă prea tare atunci când protestează pe marginea prezentării meciului dintre Craiova și „fosta echipă a armatei din București care a fost privatizată aparent greșit și a jucat o perioadă bună cu sigla militarilor pe piept, dar pentru a cărei privatizare eronată nu este de vină nimeni”.
Băi, Talpane, părerea mea este că a jucat Universitatea Craiova cu Steaua. Habar nu am ce a spus justiția despre povestea asta. Abia am avut vreme să citesc anomaliile din dosarele noastre ca să am vreme de ale voastre.
Este vorba despre justiția care tocmai a „prescris” dosarul de 300 de milioane de euro al lui Hrebenciuc, justiția care a scăpat câteva zeci de mii de infractori prin Italia și acum se chinuie pe bani mulți să-i aducă înapoi. E justiția aia care nu reușește să ne spună cine a tras în români în Decembrie 89. Același sistem care lasă violatorii liberi și care condamnă traficanți la 15 ani doar pentru a-i elibera condiționat după 3 ani.
Așa că, generale-aspirant, nu mă interesează ce artificiu juridic ai invocat în timp ce te fereai de armata reală în spatele dosarelor de la un club sportiv militar. Până când delictul de opinie o să fie incriminat, eu cred că s-a jucat Universitatea Craiova – Steaua București.
Distribuie articolul:
Alte articole
#SărbătorileAuGust. Bulgărași de zăpadă
- de Ionescu Roxana
- 11 Decembrie 2020
Sfârșit proiect "Extinderea activității companiei BLACKWATER MEDIA SRL"
- de editie.ro
- 19 Decembrie 2019
INTERVIU | Ramona Schenker, psiholog, despre cât de important este să sprijinim pacienții diagnosticați cu cancer
- de Hantea Octavia
- 14 Noiembrie 2022
Bălan, selectat în echipa etapei
- de editie.ro
- 26 Octombrie 2021
Grecul Michalis Kakiouzis va antrena echipa masculină de baschet din Bănie
- de Octavia Hantea
- 10 Iunie 2021
Campionatul European Under 18 de handbal masculin are loc la Craiova
- de Octavia Hantea
- 8 August 2022
Tendințe de modă ce au în spate rasismul neintenționat
- de Ionescu Roxana
- 13 Octombrie 2020
GALERIE FOTO. FCU-Chindia, play-out Superliga, etapa 6, 28 aprilie 2023
- de Cătălin Ciupureanu
- 22 Septembrie 2024