Sponsor oficial al
Toate actele semnate de Burleanu sunt nule de drept.
Conform situației juridice la zi din Registrul Federațiilor de pe lângă Tribunalul București, este indubitabil faptul că în acest moment Răzvan Burleanu exercită fraudulos funcția de președinte al FRF. De fapt, ilegalitățile persistă încă de la instalarea sa din 2014, însă, având în vedere că mandatele din 2014 și 2018 sunt deja expirate, ne vom raporta la ultimul așa zis mandat, obținut în anul 2022.
Așa zisul mandat din 2022, în urma așa ziselor alegeri de la FRF, este lovit de nulitate absolută, deoarece persoanele care au votat la așa zisele alegeri nu au avut calitatea de membru afliliat al FRF și, prin urmare, nici drep de vot, asta pentru că Burleanu nu a convocat la adunarea generală membrii afiliați ai federației ci persoane străine de federație din punct de vedere juridic.
Mai mult, membrii afiliați ai federației nici măcar nu au fost convocați, în ciuda faptului că numai ei, conform legii, puteau alege președintele FRF și membrii Comitetului Executiv.
Deși cunoaște toate aceste aspecte, Burleanu și camarila lui au falsificat un proces verbal al unei așa zise Adunări Generale FRF din 5 aprilie 2024, Adunare în cadrul căreia juriștii lui Burleanu au simulat convocarea membrilor afiliați legal, însă la acea adunare s-au prezentat doar 13 dintre așa zișii membri, cea mai mare parte dintre aceștia neîndeplinind condițiile legale de vot.
Prin această manevră dolosivă, clanul Burleanu a încercat să își acopere toate ilegalitățile de la FRF, însă manevra nu a ținut deoarece o parte dintre membrii afliliați legal, de exemplu FCU 1948 (fost FC Universitatea Craiova), ASFC Rapid București, Progresul București, au sesizat operațiunea lui Burleanu și au contestat la Tribunalul București înscrierea și validarea acestei așa zise Adunări Generale.
Bineînțeles că Tribunalul București a respins solicitările false ale lui Burleanu, însă această soluție era una previzibilă, având în vedere că actele depuse de Burleanu și camarila lui erau total în afara legii.
Momentul când a plănuit să țină această așa zisă Adunare, dar și momentul introducerii la tribunal, arată clar că această grupare a mizat pe lipsa de vigilență atât a instanței, cât și a altor persoane interesate.
În luna iunie s-a desfășurat turneul finl al Campionatului European, unde și naționala noastră a fost prezentă, și astfel toată opinia publică fotbalistică era preocupată de acest eveniment. Nu în ultimul rând, oamenii politici care conduc țara, premier, miniștri, presedinți de Cameră, Senat, au fost prezenți pe lângă echipa națională sau și-au asociat imaginea cu aceasta.
Ori, este evident faptul că Clanul Burleanu a mizat pe acest vector de imagine și a sperat poate și că judecătorul va FI MAI PUȚIN VIGILENT ȘI VA ACCEPTA ACEASTĂ MÂRȘĂVIE JURIDICĂ.
În prezent, din punct de vedere legal, toate documentele semnate de Răzvan Burleanu și membrii Comitelului Executiv sunt lovite de nulitate absolută. Această nulitate curge în cascadă din 2004 încoace, însă a fost ignorată perpetuu de indivizii care au căpușat în ultimii 20 de ani.
În raport cu legea, respectiv OG 26/2000 și legea 69/2000, reglementări în urma cărora funcționează Federația Română de Fotbal, sigura modalitate prin care Federația să intre în legalitate este ca instanța de judecată să numească un administrator-curator, singura persoană care ar putea să semneze acte de administrare după numire, dar mai cu seamă convocarea de Adunări Generare în vederea primirii de noi membri și adoptarea unui statut în mod legal.
Răzvan Burleanu și așa zisul Comitet Executiv nu pot să convoace Adunarea Generală pentru că nu au mandate legale, deoarece procedurile din anul 2022 au fost ținute cu persoane fără nici un fel de drept iar conform OG 26, Adunarea Generală poate fi convocată numai de reprezentanții legali.
Acesta este și motivul pentru care Burleanu a încercat să falsifice evidența la Registrul Federatiilor, să introducă în Registru membrii care l-au votat în 2022 și, ulteritor, aceștia să îi valideze mandatele obținute ilegal din urmă, însă acest lucru este imposibil de realizat în raport cu legea și cu decizia 19/2023 a Înaltee Curți de Casație și Justiție.
Temerea lui Burleanu este urmatoarea: odată intrat un alt administrator la Federație, acesta are acces la toate documentele și plățile făcute de FRF în ultimii 10 ani și, conform unor surse credibile, sunt plăți de multe milioane de euro făcute către case de avocatură, dar și către firme controlate de persoane din zona politică, persoane care au contribuit la instalarea lui ca președinte al FRF, dar și la mentinerea acestuia în funcție.
Oricum, indiferent de ce se va întâmpla, un audit la FRF pe ultimii 20 de ani este absolut necesar. Sute de milioane de euro, bani din fotbalul românesc, au luat drumul unor conturi mai puțin legitime. În acestă perioadă, FRF a fost protejată de mafia politică și pe spatele fotbalului s-au făcut averi nenumărate.
Ediție Specială va scoate la lumină în urmatoarea perioadă, spre informarea opiniei publice, fapte și acțiuni concrete din cadru FRF, care vin grosolan în contradicție cu legea și cu susținerile publice a lui Burleanu.
Distribuie articolul:
Alte articole
Crosul Severinului, eveniment ajuns la cea de-a IV-a ediție
- de Octavia Hantea
- 14 Mai 2024
Efectele încălzirii globale: Jocurile Olimpice nu vor mai putea fi organizate vara
- de Florin Bâcu
- 15 Iunie 2024
CRAIOVIȚA PARADISE - CRAIOVA, dezvoltare urbanistică fără precedent
- de Advertorial
- 3 Decembrie 2019
INTERVIU | Ramona Schenker, psiholog, despre cât de important este să sprijinim pacienții diagnosticați cu cancer
- de Hantea Octavia
- 14 Noiembrie 2022
GALERIE FOTO. FCU-Chindia, play-out Superliga, etapa 6, 28 aprilie 2023
- de Cătălin Ciupureanu
- 22 Septembrie 2024
Sfârșit proiect "Extinderea activității companiei BLACKWATER MEDIA SRL"
- de editie.ro
- 19 Decembrie 2019
#SărbătorileAuGust. Bulgărași de zăpadă
- de Ionescu Roxana
- 11 Decembrie 2020
TendinÈ›e de modă ce au în spate rasismul neintenÈ›ionatÂ
- de Ionescu Roxana
- 13 Octombrie 2020