Sponsor oficial al
În perioada 19 martie – 19 aprilie 2025, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) desfășoară controale la nivel național pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare și a asigura siguranța produselor consumate de Paște.
Verificările vizează piețele, abatoarele, centrele de sacrificare, unitățile de procesare și vânzare, inclusiv hipermarketurile, restaurantele și cofetăriile. Sacrificarea mieilor va fi permisă doar în abatoare autorizate sau centre temporare amenajate între 9 și 19 aprilie, iar carnea va putea fi comercializată doar cu certificat sanitar-veterinar și marcată corespunzător. Transportul animalelor va fi strict monitorizat pentru respectarea normelor de bunăstare și siguranță alimentară.
În plus, sunt verificate condițiile de comercializare pentru ouă, lapte, produse lactate și pește, pentru a asigura respectarea normelor de igienă și trasabilitate. Produsele tradiționale, precum cozonacii și prăjiturile, trebuie vândute doar în spații autorizate și ambalate corespunzător.
ANSVSA intensifică și controalele asupra transportului animalelor vii pentru prevenirea răspândirii bolilor precum pesta porcină africană sau febra aftoasă. În cazul constatării unor nereguli, măsurile pot include suspendarea activității unității, amenzi și confiscarea produselor neconforme.
Pentru sesizarea problemelor legate de siguranța alimentară, consumatorii pot suna gratuit la Call Center ANSVSA – 0800 826 787.
Distribuie articolul:
Alte articole
Lucrările de modernizare a aeronavelor IAR-99 înregistrează întârzieri. Ministrul Apărării vrea să știe cauza
- de Octavia Hantea
- 13 Martie 2025
Medicul idealizat pe Instagram sau Facebook versus realitatea din cabinet
- de Octavia Hantea
- 14 Martie 2025
Călătorește în SUA fără viză: ce este Programul Visa Waiver și autorizația ESTA
- de Florin Bâcu
- 11 Ianuarie 2025
Accident în Stroești: bărbat rănit după ce a lovit un cap de pod
- de Florin Bâcu
- 24 Februarie 2025
GALERIE FOTO. FCU-Chindia, play-out Superliga, etapa 6, 28 aprilie 2023
- de Cătălin Ciupureanu
- 22 Septembrie 2024