Sponsor oficial al
Franco-marocanul pare să fie luat drept un punct de reper al reculului echipei oltene. Pare, dar nu este. E o falsă problemă, peste care șefii clubului trebuie să treacă rapid și eficient
Într-o confesiune lungă și explicită adresată Fanatik, domnul M`Sendo Kololo, impresarul lui Yassine, spune exact același lucru care reiese din logica ultimelor întâmplări. Anume că nu Bahassa e oaia neagră a echipei, că nu a avut un conflict fizic cu Dragoș Albu, dar că francezului nu i se aplică tocmai cele mai bune tratamente, și asta din ianuarie încoace, de când a început renegocierea contractului său.
”Leaks”, adică prazuri
Mai nou, printre nenumăratele ”armaghedoane” din peisaj, a mai apărut unul. Craiova Leaks. Adică povestea ”pe surse” a unei trosneli în toată regula în vestiar, la finalul meciului cu CSU, între Albu și Bahassa. Din ce zic potențialii ”co-rixanții” (rix e încăierarea exprimată doct, juridic), o ceartă a fost, poate și o burzuluială, dar nu bătaie. Inclusiv Yassine a reacționat public, catalogând știrea din ”leaks” drept ”fake-news”. Adică praz, atât de specific meleagurilor oltenești. Pentru cine n-a trecut cu engleza de nivelul elementar, ”leak” înseamnă praz. Deci leaks sunt un fel de prazuri. Adică mai multe. Adio subiectului și-un praz verde!
Contradicțiile duc la progres
”Prazul” de mai sus dezvăluie și altceva. Exisă discuții în lot, uneori chiar aprinse. Inclusiv după meciul de la Ploiești s-a vorbit despre niște zgomote de vestiar care numai șoapte duioase nu erau. E normal ca după atâtea înfrângeri să apară reproșuri reciproce. Rău ar fi dacă n-ar exista, ar însemna că fotbaliștii se complac în starea de toropeală și nu fac nimic s-o alunge. Bravo! Discutați, reproșați-vă, spuneți ce nu vă convine unul la celălalt, dar construiți! E bine ca după o ceartă (inerentă în astfel de situații) să pleci cu ideea că poate are și celălalt dreptate, nu doar tu. Să înțelegi reproșurile care ți se aduc. Și tu, Dragoș Albu, și tu, Yassine Bahassa, și toți, absolut toți! Nimeni nu vă va lăuda după 4 puncte din 30 posibile. Dar alegeți din aceste contradicții esența îndreptării lucrurilor. Contradicțiile duc la progres! Pe lângă multe tâmpenii, marxismul a făcut, poate involuntar, și această afirmație, perfect adevărată!
Trecutul
Să revenim la Bahassa. Merignac (nu e coniac!), Lege Cap Ferret (nu e băutură, fernet adică), Stade Bordelais (asta pare podgorie!), Avranches, Ouevilly-Rouen (ultimele două aduc a ulițe din arondismentele pariziene). Aceasta a fost biografia lui Yassine până să ajungă în Bănie! Multă liga a treia franceză, ceva liga a doua. Fotbalul francez e extraordinar, produce necontenit, eșaloanele inferioare ale Hexagonului sunt sursă de inspirație pentru destule cluburi mult mai mari decât FCU, dar dacă până la 30 de ani n-ai depășit acest nivel, șansele să mai devii un mare fotbalist se îngustează. Poți deveni unul bun pentru campionatul românesc, ceea ce s-a și întâmplat cu subiectul acestor rânduri.
Prezentul
La Craiova, Yassine a luat ochii de la început, pentru că e făcut pe calapodul echipei. Tehnic, spectaculos, bun dribleur, bun șuteur, dotat cu imaginație, cu inventivitate. Calități supralicitate la această echipă, în detrimentul altora. Cum ar fi efortul fizic, spiritul colectiv, sacrificiul de sine în folosul grupului, piciorul ”băgat” în clinciuri. Exact aceste deficiențe le are și Yassine. Când calitățile îți sunt în concordanță cu ale echipei, iar defectele tale sunt și ale colectivului din care faci parte, înseamnă c-ai nimerit în locul potrivit. Discuțiile cu Bahassa au început înainte de 1 ianuarie, data intrării sale în ultimele șase luni de contract. Dacă ne aducem aminte, în seria aceea de patru victorii consecutive din decembrie, el mai mult n-a jucat, pentru că deja interveniseră neînțelegerile. Apoi a fost rebăgat în cărți, conducătorilor și antrenorilor venindu-le ”gândul ăl bun”, acela de a nu lua nicio măsură care să afecteze calitatea echipei. Sigur că nu e o metodă elevată aceea de a ține pe tușă un fotbalist pentru că nu dorește să-ți prelungească înțelegerea, dar nici să refuzi o sumă imensă, spre 200 de mii de euro pe an, nu e tocmai corect!
Viitorul
Monsieur Kololo, impresarul lui Yassine, asta observă. Rele tratamente. Adică 7 meciuri din 10 înseamnă rele tratamente, nu? Ce-ar însemna ”bune tratamente”, cât timp dumnealor (fotbalist plus impresar) nu solicită vreo sumă concretă, ci doar le refuză nonșalant pe cele tot mai mari care li se propun. Poate au alte variante, poate Cap Ferret sau Merignac oferă mai mult. Sau poate o fi ceva de prin zona arabă, dar și cei de-acolo au prostul obicei de a se documenta câte meciuri ai jucat în ultima vreme, câte goluri ai dat. La finalul actualului contract Bahassa va avea peste 32 de ani (îi va împlini la 21 mai) și e greu de crezut că undeva pe această planetă îi poate oferi cineva mai mult de un salariu nu mare, ci imens, regesc, imperial. Propunerea vine tocmai de la echipa la care s-a afirmat, la care joacă și care, inclusiv prin fluctuațiile sale, a ajuns de la gânduri de playoff, pe buza retrogradării.
Distribuie articolul:
Alte articole
GALERIE FOTO. FCU-Chindia, play-out Superliga, etapa 6, 28 aprilie 2023
- de Cătălin Ciupureanu
- 22 Septembrie 2024
Sfârșit proiect "Extinderea activității companiei BLACKWATER MEDIA SRL"
- de editie.ro
- 19 Decembrie 2019
Tendințe de modă ce au în spate rasismul neintenționat
- de Ionescu Roxana
- 13 Octombrie 2020
Campionatul European Under 18 de handbal masculin are loc la Craiova
- de Octavia Hantea
- 8 August 2022
INTERVIU | Ramona Schenker, psiholog, despre cât de important este să sprijinim pacienții diagnosticați cu cancer
- de Hantea Octavia
- 14 Noiembrie 2022
CRAIOVIȚA PARADISE - CRAIOVA, dezvoltare urbanistică fără precedent
- de Advertorial
- 3 Decembrie 2019
#SărbătorileAuGust. Bulgărași de zăpadă
- de Ionescu Roxana
- 11 Decembrie 2020