Sponsor oficial al
Culinar

Dacă deja plănuiești să îți configurezi lista cu bunătăți pentru a-i surprinde pe cei dragi cu delicatese alese, îți prezint în continuare un desert pufos și gustos, așa cum numai la noi în țară se preapară - Coroniță de Crăciun cu ciocolată și nuci.
Cum se prepară? Pe lângă dragoste și răbdare, aveți nevoie de:
Pentru aluat:
-600 gr făină
-200 ml lapte
-100 gr zahăr
-7 gr drojdie uscată
-80 gr unt
-2 ouă
-esențe
Pentru umplutură:
-30 gr unt sau margarină
-150 gr ciocolată
Amestecăm într-un bol făina, drojdia uscată, laptele călduț și zahărul. Adăugăm ouăle bătute ușor și esență. Adăugăm treptat untul. Frământam până la omogenizarea completă și îl lăsăm la dospit.
Întindem aluatul în forma unei foi dreptunghiulare pe care o ungem cu untul topit și radem ciocolată deasupra. Rulăm strâns astfel încât să obținem un rulou.
Tăiem ruloul felii aproximativ egale și așezăm feliile obținute într-o formă rotundă, formând o coroniță. După ce o ungem cu gălbenuș și lapte, o băgăm la cuptor la foc mediu până se rumenește frumos.
Pasul următor: savurăm pe deplin! Poftă bună!
Distribuie articolul:
Alte articole
CRAIOVIȚA PARADISE - CRAIOVA, dezvoltare urbanistică fără precedent
- de Advertorial
- 3 Decembrie 2019
Sfârșit proiect "Extinderea activității companiei BLACKWATER MEDIA SRL"
- de editie.ro
- 19 Decembrie 2019
Tendințe de modă ce au în spate rasismul neintenționat
- de Ionescu Roxana
- 13 Octombrie 2020
Pe altarul brandurilor luxoase, milioane de animale mor anual
- de Ionescu Roxana
- 9 Octombrie 2020
Naționala de baschet a României, în izolare, în Spania, după ce un jucător a fost depistat cu Covid
- de editie.ro
- 25 Noiembrie 2020
SCM U Craiova s-a calificat la turneul Final 8 al Cupei României la baschet masculin
- de Mihalea Adriana
- 11 Noiembrie 2020