Sponsor oficial al
Sau ce știm și ce nu știm despre ce se va întâmpla la Știința în perioada următoare
Știm deja, din anunțul clubului promovat pe pagina oficială de Facebook, că pregătirea în vederea noului sezon se va relua la 16 iunie. Adică mai mult de o lună de vacanță de la 12 mai încoace, data ultimului și tristului meci cu Hermannstadt. Cam lungă pauza, dar se întâmplă în astfel de situații, liga secundă începe abia pe 3 august, n-are niciun sens să te apuci de treabă cu mai mult de o lună și jumătate înainte de start, pentru că echipa ar intra în competiție gata plictisită și gata obosită, adică exact așa cum s-a arătat a fi în prima parte a anului 2024.
Defetiștii și pesimiștii
Așadar, activitatea va continua. E o informație oficială, care spală mizeria de pe zvonurile din ultima vreme, cele mai frecvente fiind acelea că patronul se face doar că se apucă de treabă până când îi vinde, fie și în pierdere, pe Bauza, Baeten, eventual Blănuță și apoi trage obloanele. Aceste vești sumbre tropăie prin mediul online, iar defetiștii care le propagă sunt mai mulți decât spectatorii de la ultimele meciuri de acasă. Dacă ei cred asta, n-au decât. Dar dacă patronul era ahtiat după bani, nu cheltuia zecile de milioane pe care le-a cheltuit în ultimii ani, nu-și pierdea la un moment dat libertatea, nu intra în discuții tensionate inclusiv cu cei din propria sa familie. Așa că echipa va exista și după această retrogradare neplăcută, dar și cu rol curativ-educativ, de învățătură de minte.
Două moduri de viață
Acum problema care se pune este cum va exista. Țintind imediat promovarea, în sezonul următor, sau reclădindu-se din temelii și vizând accederea în prima ligă în viitorii doi-trei ani. Semnele sunt că se va alege prima variantă, promovarea imediată, în vara lui 2025. Asta pentru că despărțirile par să se fi consumat deja, a doua zi după retrogradare. Cine trebuia să plece, a plecat încă de atunci. Dintre cei rămași, probabil că vor mai fi câteva plecări, bine ar fi cât mai puține. Rămâne un nucleu de vreo 10 fotbaliști, mulți dintre ei români și ar mai fi nevoie de 10-15 jucători tineri. Cealaltă variantă, cu refacerea din temelii și lipsa unui obiectiv de promovare în următorul sezon nu pare să fie în acord cu filosofia cu care ne-a obișnuit patronul.
Cine va fi antrenor?
Ar trebui să fie cineva cu o calitate importantă. Anume cunoașterea eșalonului secund, în care echipa va activa în următorul an. Nu e interesant ca viitorul tehnician să știe să abordeze meciuri cu FCSB, cu CFR sau cu Rapid, va trebui să aibă metodă de acțiune împotriva unor echipe ca Metaloglobus, Viitorul Pandurii sau Dumbrăvița. Iar a spune că acei antrenori care știu să joace contra FCSB-ului se descurcă automat și cu Chiajna sau Metaloglobus, e fundamental greșit. La liga a doua e altfel de fotbal, iar Știința, când a promovat în urmă cu trei ani, în 2021, a făcut-o tocmai pentru că a știut cum să abordeze eșalonul secund. De unde să-l apuce, cum să adune puncte.
Dar s-a comunicat oficial că antrenorul va fi nominalizat până la 5 iunie, deci mai sunt două săptămâni în care gândul cel bun trebuie să-și facă loc printre celelalte gânduri.
Distribuie articolul:
Alte articole
Campionatul European Under 18 de handbal masculin are loc la Craiova
- de Octavia Hantea
- 8 August 2022
Crosul Severinului, eveniment ajuns la cea de-a IV-a ediție
- de Octavia Hantea
- 14 Mai 2024
CRAIOVIȚA PARADISE - CRAIOVA, dezvoltare urbanistică fără precedent
- de Advertorial
- 3 Decembrie 2019
Bălan, selectat în echipa etapei
- de editie.ro
- 26 Octombrie 2021
Grecul Michalis Kakiouzis va antrena echipa masculină de baschet din Bănie
- de Octavia Hantea
- 10 Iunie 2021
INTERVIU | Ramona Schenker, psiholog, despre cât de important este să sprijinim pacienții diagnosticați cu cancer
- de Hantea Octavia
- 14 Noiembrie 2022
Sfârșit proiect "Extinderea activității companiei BLACKWATER MEDIA SRL"
- de editie.ro
- 19 Decembrie 2019
#SărbătorileAuGust. Bulgărași de zăpadă
- de Ionescu Roxana
- 11 Decembrie 2020