Sponsor oficial al
În perioada 23-24 iunie, se va desfășura, la Centrul de Oncologie Sfântul Nectarie din Craiova, un proiect unic în țară dedicat pacienților cu afecțiuni oncologice. „Constelații familiale-traumele din spatele diagnosticului meu” este evenimentul susținut de Asociația Med San, derulat sub coordonarea lui Dragoș Riti, un cunoscut facilitator al acestei abordări în România.
Proiectul „Constelații familiale-traumele din spatele diagnosticului meu” face parte din programele derulate de Asociația Med San și se va desfășura pe o perioadă de două zile, gazdă fiind Centrul de Oncologie Sfântul Nectarie din Craiova.
Înscrierile la acest eveniment au început în luna martie, spune Ramona Schenker, reprezentantul Asociației Med San. A fost număr limitat de locuri, iar organizatorii s-au oprit la pragul de 35 de participanți, toți fiind pacienți cu afecțiuni oncologice.
„Constelația Familială Sistemică este o modalitate terapeutică care poate ajuta la rezolvarea problemelor care sunt înrădăcinate în dinamica de familie. Abordarea se bazează pe credința că suntem cu toții conectați la strămoșii noștri și că problemele nerezolvate ale strămoșilor noștri se pot fi transmise de-a lungul generațiilor.
Mulți dintre noi cunoaștem zicala <<sângele, apă nu se face>>. Expresia este adesea folosită pentru a descrie legăturile puternice dintre membrii familiei. Dar ce se întâmplă atunci când aceste legături sunt rupte? Bert Hellinger, un psiholog german, a dezvoltat o abordare pentru a vindeca rănile ancestrale și a întări legăturile de familie. Metodologia sa, cunoscută sub numele de constelații familiale, a ajutat oameni din toate mediile sociale să înțeleagă dinamica relațiilor lor de familie.
Studiile au arătat că metoda constelațiilor familiale este un tratament eficient pentru o varietate de probleme, inclusiv probleme de relaționare, anxietate, depresie, traume, inclusiv apariția bolilor oncologice.
Există ceva special la constelații. Deși nu este încă certificată ca și terapie, mulți oameni o văd ca fiind o terapie pentru suflet”, a explicat Ramona Schenker.
Ideea acestui proiect a apărut în urma grupurilor de terapie și suport, pe care Ramona Schenker le desfășoară, și a aplecării tot mai frecvente a pacientului oncologic către latura spirituală, către nevoia de a găsi răspunsurile la întrebările: „De ce mie? Cu ce am greșit? Pentru ce sunt pedepsit?”.
„Scopul acestui proiect nu este acela de a înlocui un psihoterapeut, ci mai degrabă de accesa un alt tip de practică. Este o altă perspectivă de a ne vedea viața, o tehnică menită să aducă vindecare în propriile relații: relațiile cu mama, cu copii, cu bunicii și chiar cu rudelele din alte generații.
Prin acest proiect ne propupem să oferim acces pacienților oncologici la o metodă care devine din ce în ce mai populară pentru rezultatele sale, de a lucra la problemele de bază din familia lor, care adesea nu sunt vizibile la prima vedere.
Abordând aceste tensiuni tăcute, cu amprente psihologice profunde, pacienții oncologici își pot rezolva problemele cu un nou nivel de claritate și înțelegere, pot găsi modalități de vindecare și de a merge mai departe, eliberând tiparele nerezolvate sau traumatice”, mai explică Ramona Schenker.
Proiectul este susținut de Asociația Med San, asociație care a fost înființată în anul 2013, ca si o organizație non-profit, cu scopul de a veni în ajutorul pacienților cu diferite probleme de sănătate.
În ultimii 4 ani, activitatea Asociației MED SAN a crescut, canalizându-se în special pe susținerea și creșterea calității vieții la pacienții cu afecțiuni oncologice, venind în sprijinul numeroaselor nevoi sociale pe care aceștia le au în mod frecvent de la diagnostic și până la finalul traseului oncologic.
Distribuie articolul:
Alte articole
GALERIE FOTO. FCU-Chindia, play-out Superliga, etapa 6, 28 aprilie 2023
- de Cătălin Ciupureanu
- 22 Septembrie 2024
Sfârșit proiect "Extinderea activității companiei BLACKWATER MEDIA SRL"
- de editie.ro
- 19 Decembrie 2019
Tendințe de modă ce au în spate rasismul neintenționat
- de Ionescu Roxana
- 13 Octombrie 2020
Bălan, selectat în echipa etapei
- de editie.ro
- 26 Octombrie 2021
Grecul Michalis Kakiouzis va antrena echipa masculină de baschet din Bănie
- de Octavia Hantea
- 10 Iunie 2021
CRAIOVIȚA PARADISE - CRAIOVA, dezvoltare urbanistică fără precedent
- de Advertorial
- 3 Decembrie 2019
Campionatul European Under 18 de handbal masculin are loc la Craiova
- de Octavia Hantea
- 8 August 2022