REMEMBER - Scurt istoric juridic Universitatea Craiova

La 1 februarie 1991, toate cluburile de stat universitare, care funcționau pe lângă Ministerul Învățământului și Științei, au fost desființate.

 200414 magazin club fcu

Apar alte 19 cluburi autonome, conform cu noile realități post revoluție, dar care rămân subordonate ministerului Învățământului și Științei. Practic, vechiul Club Sportiv Universitatea Craiova a fost desființat deoarece funcționa pe un sistem de organizare de tip socialist.

Astfel, secția de fotbal capătă autonomie autofinanțată în cadrul Ministerului Învățământului iar celelalte secții ale fostului club sportiv se regrupează într-o nouă entitate autonomă care a păstrat denumirea de Club Sportiv Universitatea din Craiova.

Ulterior, Pavel Badea a speculat faptul ca noul Club Sportiv Universitatea din Craiova a păstrat denumirea de desființatului Club Sportiv Universitatea din Craiova, susținând că este una și aceeași entitate.

Entitatea Fotbal Club Universitatea Craiova a funcționat sub tutela Ministerului Învățământului a funcționat până în iunie 1994, când a avut loc privatizarea expusă mai sus.

Pachet 4 01

Pachet 4 02

Pachet 4 03

Pachet 4 04

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28