Sponsor oficial al
Odată cu dezvoltarea platformelor prin intermediul cărora oamenii descarcă în format pdf cărți din toate domeniile, procentul indivizilor care se bucură de mirosul unei carti proaspăt cumparate scade din ce în ce mai mult. Doar 6,5 la sută dintre români cumpără cel puțin o carte pe an, potrivit Eurostat.
Prin urmare, un studiu făcut de câtre Libris.ro (librărie online), anul trecut, în topul celor 3 județe în care s-au comandat cele mai multe cărți au fost București, cu aproape 500.000 de vânzări, urmat de Brașov și Cluj, cu o medie de 300.000 de comenzi.
Vânzările încep să crească abia în lunile septembrie-octombrie, când încep școlile și facultățile.
Având în vedere că ieșitul afară pe timp de pandemie este din ce în ce mai puțin recomandat, tinerilor li se oferă mai mult timp de cultivare. Prin urmare, răspunsul unui tânăr student spune totul: “Ce m-a uimit a fost că, în pandemie, am văzut la unul dintre supermarket-urile din oraș foarte mulți oameni călcându-se aproape în picioare pentru a cumpăra alimente, dar niciunul nu se înghesuia la standul de reviste și cărți.”
Trist este faptul că oamenii nu se mai simt atrași aproape deloc de cartea tipărită pe hârtie, de aceea, timpul acordat lecturii ne plasează țara pe ultimul loc în clasamentul european.
Distribuie articolul:
Șase decese, în Olt, din cauza Covid-19
8 Octombrie 2020Alte articole
CRAIOVIȚA PARADISE - CRAIOVA, dezvoltare urbanistică fără precedent
- de Advertorial
- 3 Decembrie 2019
Sfârșit proiect "Extinderea activității companiei BLACKWATER MEDIA SRL"
- de editie.ro
- 19 Decembrie 2019
Pe altarul brandurilor luxoase, milioane de animale mor anual
- de Ionescu Roxana
- 9 Octombrie 2020
Vloggerul Selly a venit la examen cu o maşină de 70.000 de euro
- de editie.ro
- 24 Iunie 2020