Sponsor oficial al
Pentru alb-albaștrii, o calificare în playoff nu e suficientă. Ea trebuie obținută cât mai multe puncte, pentru că în L2 acestea NU SE ÎNJUMĂTĂȚESC!!!
Chiar dacă evoluțiile alb-albaștrilor sunt încă departe de ce ar trebui, distanța din clasament e strânsă, competiția pare foarte echilibrată. Asta dacă excludem extremele: Csikszerada s-a detașat clar, iar cei din Târgu Jiu par să fi pierdut contactul cu plutonul, asta în situația în care nu se vor retrage. Între olteni și linia playoff-ului distanța e de doar 3 puncte (13 față de 16). Absolut surmontabilă în cele nu mai puțin de 12 runde rămase din sezonul regulat.
Fără formula ”pe jumătate”
Într-o declarație recentă, Marius Croitoru spunea că primul obiectiv al echipei este de a se califica între cele 6 participante la playoff și abia apoi atacarea promovării. Consecuție logică de țeluri, dar atenție! S-ar putea ca ajungerea în playoff să nu poată fi urmată de clasarea pe primele două locuri (direct promovabile) sau pe următoarele două (care duc la baraj). Asta pentru că în L2 punctele NU SE ÎNJUMĂTĂȚESC. De ce ele ”se dau pe dindouă”, cum zice olteanul, la primul eșalon și nu și la al doilea, e greu de spus. E o întrebare la care nicio autoritate federală nu e în stare să ofere o explicație plauzibilă de mai mulți ani încoace, de când funcționează acest mecanism. Se spune că din cauza faptului că echipele din L2 dispută un număr impar de meciuri, 21, cu 10 acasă și 11 în deplasare (sau invers). E doar un sfert de explicație pentru o anomalie colosală.
Poate decide dreptul de promovare
S-ar putea ca unul dintre elementele decisive să-l întrupeze lipsa dreptului de promovare al unor echipe, care funcționează în virtutea dreptului public, nu a celui privat. În eșalonul secund sunt 8 asemenea cazuri (din 22, adică mai mult de o treime dintre participante evoluează într-o competiție în care țelul lor e doar de a nu retrograda, pentru că de promovat, n-au cum!). Dumbrăvița, Șelimbăr, CSA Steaua, Slatina, Corvinul, Afumați, Ungheni și Focșani se află în această neplăcută postură. Dacă pentru Focșani, Ungheni, Dumbrăvița și Șelimbăr (anul trecut, totuși participantă la playoff) calificarea între primele șase nu pare să fie un scop, e de așteptat ca unele dintre Slatina (locul 2 acum), CSA Steaua (4), Afumați (6) și Corvinul(7) – dacă nu cumva toate – să intre în playoff. Acest lucru i-ar ajuta cumva pe olteni ,pentru că, într-un anumit context, un loc 5 sau 6 la finalul competiției îți pot aduce dacă nu promovarea directă, măcar calificarea la baraj.
S-ar fi putut fugi de aceste calcule
Dar toate astea sunt doar socoteli matematice. Ele au existat tot timpul, dar au devenit și mai acute în ultimele săptămâni, în contextul parcursului modest al Craiovei. Dacă alb-albaștrii aveau nu neapărat 25 de puncte, precum liderii din Harghita, ci măcar vreo 21-22, nu ne mai stătea mintea la această aritmetică plină de capcane, la care acum ne vedem nevoiți să recurgem.
Distribuie articolul:
O ciorbă pentru România
10 Octombrie 2024Alte articole
Craiova va găzdui, în premieră, un meci de Cupa Davis
- de Octavia Hantea
- 28 August 2024
Bălan, selectat în echipa etapei
- de editie.ro
- 26 Octombrie 2021
INTERVIU | Ramona Schenker, psiholog, despre cât de important este să sprijinim pacienții diagnosticați cu cancer
- de Hantea Octavia
- 14 Noiembrie 2022
Sfârșit proiect "Extinderea activității companiei BLACKWATER MEDIA SRL"
- de editie.ro
- 19 Decembrie 2019
Grecul Michalis Kakiouzis va antrena echipa masculină de baschet din Bănie
- de Octavia Hantea
- 10 Iunie 2021
Campionatul European Under 18 de handbal masculin are loc la Craiova
- de Octavia Hantea
- 8 August 2022
Crosul Severinului, eveniment ajuns la cea de-a IV-a ediție
- de Octavia Hantea
- 14 Mai 2024
Efectele încălzirii globale: Jocurile Olimpice nu vor mai putea fi organizate vara
- de Florin Bâcu
- 15 Iunie 2024
#SărbătorileAuGust. Bulgărași de zăpadă
- de Ionescu Roxana
- 11 Decembrie 2020
Tendințe de modă ce au în spate rasismul neintenționat
- de Ionescu Roxana
- 13 Octombrie 2020