Asociaţia Macedonenilor din România a sărbătorit festiv Ziua Internaţională a Limbii Materne

Sâmbătă, 21 februarie 2020, cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne, Diversităţii Lingvistice şi Multiculturalităţii, Asociaţia Macedonenilor din România (AMR) a sărbătorit acest eveniment printr-o Adunare Generală, organizată în Staţiunea Căciulata.

Ziua Internationala limba macedoneana

Peste 200 de membri ai asociaţiei, veniţi din toată ţara, au umplut sala de conferinţe a Hotelului COZIA.

Au luat cuvântul preşedinta Laura Rogobete, deputata, Mariana Venera Popescu – reprezentanta AMR în Parlamentul României, Elena Pîrvulescu, Marjan Mihajlov, Lucian Breza şi mai mulţi membri marcanţi ai etniei macedonene, concluzionând că... limba maternă este cel mai important instrument de conservare şi dezvoltare a patrimoniului mondial, material şi imaterial.

Potrivit www.unesco.org, se estimează că cel puţin 43% din cele 6.000 de limbi vorbite în lume sunt pe cale de dispariţie! Fapt ce trebuie să ne dea de gândit, să ne determine să ducem mai departe graiul străbunilor.

Dacă vorbești cu un om în limba pe care o înțelege, vei ajunge la capul lui. Dacă îi vorbești în limba maternă, vei ajunge la inima lui, spunea Nelson Mandela – au fost cuvinte rostite de la tribuna acestei adunări, la nivel naţional, a membrilor etniei macedonene din România.

Ziua Internationala limba macedoneana1