Sponsor oficial al
Oltenii par să fi uitat să câștige. Ca s-o facă, ei au nevoie de goluri, pe care au cam uitat să le dea. Cine și când le va aduce aminte modul de lucru?
Niște file răscolite, încă neîngălbenite, spun că anul trecut, în 11 etape disputate în primul eșalon, alb-albaștri marcaseră 19 goluri, al patrulea atac din Liga 1, după FCSB 24, Rapid 22 și CFR 21. După aceleași 11 runde, de data asta de divizie secundă, s-a înscris doar de 8 ori. Din cele 21 de competitoare rămase în cursă (după retragerea celor de la Viitorul Pandurii) doar codașele Mioveni, Câmpulung, Focșani și Ungheni au înscris mai puțin.
Alți atacanți, dar și alți adversari
De unde acest deficit? S-ar putea spune că din plecarea mai multor jucători ofensivi de certă calitate. Chițu (anul trecut pe vremea asta golgeterul Ligii 1), Bauza, Bahassa, Baeten. E adevărat, ei nu mai sunt, dar nici adversarii nu se mai numesc Rapid, FCSB, sau Farul (campioana la zi a României măturată la Craiova cu 4-0 de uraganul ofensiv alb-albastru). Atacanții rămași au o valoare suficientă pentru a îngenunchea apărări modeste, de liga a doua. Dar n-o fac.
”Nouari” de un milion de euro
Dacă nu dai goluri, nu prea ai cum să câștigi. Ultimul succes datează din 12 septembrie, 2-0 cu Ungheni, de atunci trecând 5 meciuri în care s-a înscris de doar două ori. Prin Sidibe la Focșani și prin Idris la Oradea, în minutul 2 al acelei partide cu Bihorul (1-1). Sunt, iată, aproape 270 de minute fără gol marcat. O sterilitate ofensivă inexplicabilă pentru o echipă care are în lot patru ”nouari” de meserie, pe Bălan, pe Jibril, pe Meijer și pe mai ”recentul” Ndione, a căror valoare totală de transfermarkt se apropie de un milion de euro. Alte adversare din liga a doua au acest milion per ansamblul întregului lot, nu ”compus” doar din patru atacanți.
Posesie fără finalitate
Nu e de ajuns să se constate că se înscrie puțin, în fond cifrele sunt la dispoziția tuturor. Important este să se depisteze cauzele acestei ineficiențe. Nu cumva echipa joacă prea ”întortocheat” când ar fi de preferat să se ducă mai direct spre poarta adversă? Nu cumva se cară prea mult mingea? Mai mereu, Craiova are posesie superioară adversarilor (așa s-a întâmplat și recent pe terenul liderului din Miercurea Ciuc) dar tabela e în favoarea celorlalți. Cui folosește acea posesie? Doar celor care vor să se justifice, nu să găsească soluții. În fotbalul anului 2024 de regulă cei cu posesie mai bună pierd!
Vălul neîncrederii
Dar s-ar putea ca această sterilitate care tinde să devină cronică să vină și dintr-un blocaj mental, nu doar al atacanților, ci al întregii echipe. O lipsă de încredere pe care cineva trebuie s-o contrazică, să dezlege șireturile ghetelor unor fotbaliști care, cei mai mulți dintre ei, au evoluat în prima ligă. O fugă inconștientă de victorie prin acest văl al neîncrederii lăsat pe ochi, astfel încât poarta adversă aproape că nu se mai vede. Ridicați vălul, lăsați mingicăreala aceea fără rost, priviți poarta, doar așa veți da goluri și veți câștiga!
Distribuie articolul:
Asculți Oda Bucuriei și joci Perinița
31 Octombrie 2024Alte articole
INTERVIU | Ramona Schenker, psiholog, despre cât de important este să sprijinim pacienții diagnosticați cu cancer
- de Hantea Octavia
- 14 Noiembrie 2022
Craiova va găzdui, în premieră, un meci de Cupa Davis
- de Octavia Hantea
- 28 August 2024
CRAIOVIȚA PARADISE - CRAIOVA, dezvoltare urbanistică fără precedent
- de Advertorial
- 3 Decembrie 2019
GALERIE FOTO. FCU-Chindia, play-out Superliga, etapa 6, 28 aprilie 2023
- de Cătălin Ciupureanu
- 22 Septembrie 2024
Crosul Severinului, eveniment ajuns la cea de-a IV-a ediție
- de Octavia Hantea
- 14 Mai 2024
Efectele încălzirii globale: Jocurile Olimpice nu vor mai putea fi organizate vara
- de Florin Bâcu
- 15 Iunie 2024
#SărbătorileAuGust. Bulgărași de zăpadă
- de Ionescu Roxana
- 11 Decembrie 2020