Sponsor oficial al
O descoperire arheologică remarcabilă a fost făcută în localitatea Măceșu de Jos, județul Dolj, în urma unor lucrări civile desfășurate în anul 2023.
Un sit arheologic ce datează din perioada înaintea invaziei romane în Dacia a oferit specialiștilor fragmente de schelete, unelte din fier, râșnițe și vase ceramice de influență elenistică, precum și diverse accesorii din os, piatră, lut și metal.
Printre cele mai importante descoperiri se numără dovezile unor ritualuri de sacrificiu și înhumare practicate de geți în secolele II-I î.Hr.
Această descoperire valoroasă oferă o perspectivă unică asupra credințelor și practicilor funerare ale geților, un popor ce a trăit în zona înainte de invazia romană.
În cadrul expoziției temporare "Dava getică de la Săpata", organizată la Secția de Istorie a Muzeului Olteniei, vizitatorii pot explora aceste vestigii care aduc noi informații despre viața și obiceiurile poporului get.
Săpăturile arheologice au fost realizate cu sprijinul specialiștilor Muzeului Olteniei și al primarului localității, Mihai Bojin, care au colaborat strâns pentru identificarea și excavarea sitului, anunță președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.
Expoziția va fi deschisă timp de patru luni, oferind publicului o oportunitate rară de a înțelege mai bine trecutul geților din această regiune.
Distribuie articolul:
Alte articole
Călătorește în SUA fără viză: ce este Programul Visa Waiver și autorizația ESTA
- de Florin Bâcu
- 11 Ianuarie 2025
GALERIE FOTO. FCU-Chindia, play-out Superliga, etapa 6, 28 aprilie 2023
- de Cătălin Ciupureanu
- 22 Septembrie 2024
Sfârșit proiect "Extinderea activității companiei BLACKWATER MEDIA SRL"
- de editie.ro
- 19 Decembrie 2019
Tendințe de modă ce au în spate rasismul neintenționat
- de Ionescu Roxana
- 13 Octombrie 2020
Craiova va găzdui, în premieră, un meci de Cupa Davis
- de Octavia Hantea
- 28 August 2024
Grecul Michalis Kakiouzis va antrena echipa masculină de baschet din Bănie
- de Octavia Hantea
- 10 Iunie 2021