DOLJ: Specialiștii din cadrul MAI, cinci zile de antrenament comun

În perioada 18-22 martie, în judeţul Dolj, a avut loc un stagiu comun de pregătire cu specialişti din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

240329 pregatire MAI 1

La activită au participat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj (Serviciul Pregătire Profesională şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale), Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Regională de Informaţii Oltenia şi Ministerului Apărării Naţionale – Batalionul 26 Infanterie Craiova – Scorpionii Roşii.

Potrivit IPJ Dolj, activitatea organizată de Serviciul de Pregătire Profesională Dolj a vizat dezvoltarea şi perfecţionarea procedurilor de acţiune cu ocazia misiunilor executate în comun, cunoaşterea personalului şi uniformizarea modului de intervenţie în situaţii tactice, punându-se accent pe schimbul de experienţă între structurile participante.

240329 pregatire MAI 2

Pe parcursul celor cinci zile s-a urmărit pregătirea în domenii prioritare cum ar fi, educaţia fizică şi autoapărarea, tactica de intervenţie, tragerea cu armamentul sau conducerea autospecialelor din dotare. Cu această ocazie au fost gândite şi executate scenarii privind modul de acţiune în cazul luării de ostatici într-un mijloc de transport în comun sau într-o clădire, perfecţionarea abilităţilor de tragere cu armamentul într-o situaţie dinamică şi sub efort fizic sau interceptarea, blocarea şi extragerea din autovehicule sau mijloace de transport în comun a persoanelor bănuite de comiterea de infracţiuni la adresa siguranţei naţionale”, arată reprezentanții IPJ Dolj.

La sfârşitul stagiului de pregătire, toate forţele participante, „Fraţi de arme”, aşa cum şi-au spus, au apreciat acest exerciţiu ca o oportunitate de învăţare şi pregătire, dar şi de consolidare a coooperării între instituţiile din cadrul Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.