Filarmonica „Oltenia” Craiova prezintă „un concert aflat sub semnul talentului timpuriu”

Protagoniştii sunt Traian Ichim şi Cătălin Advahov.

tchim

Un concert aflat sub semnul talentului timpuriu va bucura publicul Filarmonicii „Oltenia” Craiova, vineri, 12 februarie, începând cu ora 19.00, în cadrul Stagiunii 74.

TRAIAN ICHIM, desemnat cel mai bun dirijor la Gala Operelor Naționale din România (2015), va dirija Concertul nr. 1 pentru vioară de Max Bruch, solist fiind tânărul CĂTĂLIN ADVAHOV.

La vârsta de 15 ani, Cătălin Advahov are în palmares numeroase premii, este finalist la prestigiosul concurs internațional „Arthur Grumiaux” de la Bruxelles şi a participat cu succes la show-ul televizat „Românii au talent”.

Seara se va încheia cu Simfonia nr. 1, de Felix Mendelssohn-Bartholdy, scrisă când compozitorul avea doar 15 ani.

Dirijorul TRAIAN ICHIM s-a născut în anul 1975, la Chişinău, Republica Moldova. În 2017, obține titlul de doctor în studiul artelor și culturologie (Institutul Patrimoniului Cultural din cadrul Academiei de Știinţe din Republica Moldova). În perioada 1994-1999 urmează Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, din Cluj–Napoca, la clasa de dirijat Petre Sbârcea. Din 1993 şi până în 1994, este student al Academiei de Muzică „Gavril Musicescu”, din Chişinău. Între anii 1982-1993, urmează Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu”, din Chişinău.

tichim

Își începe cariera ca profesor de pian la Școala de Muzică din Cluj–Napoca. Între 2000-2001, este director muzical la Teatrul de Revistă din Deva. Dirijează la Teatrul de Operă şi Operetă din Craiova, la Orchestra Fundaţiei „Sergiu Celibidache”, din Bucureşti. Este profesor asociat la Facultatea de Muzică, din cadrul Universităţii „Transilvania”, Braşov, clasa de operă, muzică de cameră și de orchestră, între 2004 și 2014. În perioada 2014-2016, este dirijor și coordonator muzical la Opera Națională Română, din Iași. Din 2003, este dirijor la Opera din Brașov. Din octombrie 2019, este lector universitar dr. la Facultatea de Muzică din cadrul Universității „Transilvania”, Brașov.

Colaborează cu personalităţi din lumea muzicii, precum: Leo Nucci, Leontina Văduva, Elena Moșuc, Felicia Filip, Mariana Nicolesco, Pompei Hărăşteanu, Florin Croitoru, Andrei Șerban, Nicky Woltz, Ileana Iliescu, Eugen Doga. La Gala Operelor Naționale din România a fost desemnat cel mai bun dirijor al stagiunii 2014-2015, eveniment desfășurat la Iași, în noiembrie 2015. Participă la numeroase turnee în Germania, Austria, Olanda, Elveția, Luxemburg, Anglia, Franţa, Albania, Italia, Republica Moldova.

Violonistul CĂTĂLIN ADVAHOV s-a născut în anul 2005, la Chișinău, Republica Moldova. Este, în prezent, elev la Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”, la clasa prof. Galina Buinovschi. Deși foarte tânăr, are în palmares numeroase premii, dintre care amintim: Premiul I la concursurile „Modest Iftinchi”, București, „Erich Bergel și Dorothy Kitchen” Sibiu, „Nedyalka Simeonova” Haskovo (Bulgaria), Premiul II la concursul „Remember Enescu”, Sinaia, fiind și finalist la prestigiosul concurs internațional „Arthur Grumiaux”, de la Bruxelles (Belgia).

advah

A susținut concerte în compania Orchestrei Naționale de Cameră a Republicii Moldova (dirijori Cristian Florea și Vladimir Andrieș), Orchestrei Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu” (dirijor Dumitru Cârciumaru), Orchestrei simfonice a Filarmonicii din Chișinău (dirijor Mihail Agafița). O realizare importantă a fost și participarea, alături de artiști consacrați din Republica Moldova, la marele eveniment cultural „Eugen Doga - 80 de primăveri”, cu spectacole atât în țară, cât și peste hotare. În România, a participat cu succes la show-ul de la PRO TV „Românii au talent” (ediția 2020). De asemenea, un videoclip al său, postat pe Instagram și Facebook, are peste 80.000 de vizualizări.

Concertul va avea loc cu public în sală, cu limitarea locurilor la maximum 120 de persoane şi respectarea măsurilor de siguranţă medicală: accesul melomanilor pe circuite separate de intrare-ieşire, măsurarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor, purtarea măştii de protecţie, distanţa fizică de minimum doi metri, între spectatori.

Preţuri bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenţi, seniori).

Agenţia de bilete, Calea Unirii, nr. 16

Telefon: 0251.414.698

Program: luni-vineri, orele 10:00-18:00