Filarmonica „Oltenia” Craiova: Concertul „De-aș avea”, de Eugen Petre Sandu

Vineri, 22 ianuarie, ora 19.00, Filarmonica „Oltenia” Craiova vă invită la un concert susţinut de CORALA ACADEMICĂ, sub bagheta dirijorului EUGEN PETRE SANDU.

ConFil

Eugen Petre Sandu este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor şi al Asociaţiei Naţionale Corale din România.

La pian va interpreta CORINA STĂNESCU, apreciată muziciană, care se bucură de preţuirea unanimă a publicului şi a criticii de specialitate.

Intervenţiile solistice vor fi asigurate de CĂTĂLIN SAFCIU, artist liric al Filarmonicii „Oltenia” Craiova.

Programul va fi divers, cu lucrări din repertoriul naţional şi internaţional şi două prime audiţii: „De-aș avea”, de Eugen Petre Sandu (primă audiţie absolută) şi uvertura operei „Willhelm Tell”, de Gioacchino Rossini / aranjament Julie Eschliman:

Jester Hairston: Elijah Rock

George Gershwin/aranj. Walter Ehret: Summertime

Gheorghe Dima/aranj. Alexandru Racu: De ce nu-mi vii

William L. Dawson: Soon Ah Will Be Done

Valentin Gruescu: Visul legănat

Walter Donaldson: My Blue Heaven

Simeon Nicolescu: Iac-aşa!

Alexandru Paşcanu: Chindia

Eugen Petre Sandu: De-aș avea (primă audiţie absolută)

Grigore Cudalbu: Bis!

Cornel Arion: Haţegana cu strigături

Constantin Baciu: Aoleu, frate peline

Gheorghe Oprea: Unde-i dorul sunt și eu

Anders Orhwall: Swing low, sweet chariot

Gioacchino Rossini/aranj. Julie Eschliman: Uvertura operei „Willhelm Tell” (primă audiţie)

Sabin Pautza: Sării mândra

Sabin Drăgoi: Trandafir de pe răzoare

Gheorghe Danga: Sârba în căruţă

Născut în anul 1965, Eugen-Petre Sandu este dublu licenţiat în muzică (specializările pedagogie muzicală şi compoziţie). După absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, în perioada 2001-2004 a urmat studii doctorale, în teza sa de doctorat abordând tema „Stabilitate şi spontaneitate în creaţia epică folclorică” (îndrumător - prof. univ. dr. Gheorghe Oprea). Din anul 1996, este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor, iar din anul 2004 a devenit şi membru al Asociaţiei Naţionale Corale din România. Simultan cu desfăşurarea carierei dirijorale, Eugen Petre Sandu a activat şi ca profesor de clarinet şi compoziţie, remarcându-se, totodată, şi în domeniul compoziţiei. Din anul 2003, desfăşoară o importantă carieră didactică, în calitate de profesor universitar doctor în cadrul Departamentului de Muzică al Facultăţii de Litere - Universitatea din Craiova, iar, din anul 2020, este dirijor al Coralei Academice a Filarmonicii „Oltenia” Craiova.

Apreciata muziciană Corina Stănescu a studiat pianul, mai întâi la Craiova, cu profesoara Mariana Ilie, şi apoi a absolvit, în anul 1983, Academia de Muzică din Bucureşti, specializarea pian, la clasa profesorului Constantin Ionescu-Vovu. Datorită performanţelor sale interpretative, de o calitate indubitabilă, Corina Stănescu s-a bucurat de preţuirea unanimă a publicului şi a criticii de specialitate. În prezent, desfăşoară o intensă activitate artistică şi didactică, fiind solist instrumentist al Filarmonicii „Oltenia“, maestru corepetitor la Opera Română Craiova şi profesor asociat (acompaniament-corepetiţie) în cadrul Departamentului de Muzică al Facultăţii de Litere - Universitatea din Craiova. Din anul 2005, alături de violonistul Octavian Gorun, formează un redutabil duo concertistic, interpretând, de o manieră impresionantă, lucrări reprezentative din repertoriul muzicii de cameră - de la creaţii ale marilor compozitori preclasici, până la capodopere ale epocii romantice.

Concertul va avea loc cu public în sală, cu limitarea locurilor la maximum 120 de persoane şi respectarea măsurilor de siguranţă medicală: accesul melomanilor pe circuite separate de intrare-ieşire, măsurarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor, purtarea măştii de protecţie, distanţa fizică de minimum doi metri între spectatori.

Preţuri bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenţi, seniori)

Agenţia de bilete, Calea Unirii, nr. 16

Telefon: 0251.414.698