Colocviul Național ”Ion D. Sîrbu” la Craiova

Colocviul Național ”Ion D. Sîrbu” este dedicat stabilirii locul și importanței operei lui Ion D. Sîrbu (1919-1989) în literatura română postbelică și se desfășoară în perioada 27-28 iunie, la Craiova.

rachieru Ion D Sarbu

”Colocviul Național Ion D. Sîrbu”: Locul și importanța operei lui Ion D. Sîrbu în literatura română postbelică (1945-1989) sărbătorește „Centenarul Ion D. Sîrbu”. Evenimentele sunt organizate în onoarea unuia dintre cei mai importanți scriitori români din secolul XX.

”Figură luminoasă și în același timp tragică a acestei zone, în care a trăit, a disperat, a visat și pe care a zugrăvit-o în cernelurile tari ale prozei și pamfletului ca puțini alții, Ion D. Sîrbu merită neuitarea noastră. Forța spirituală a acestui creator a lăsat o amprentă indenegabilă asupra locului unde și-a dus viața”, arată organizatorii.

Cărțile sale, dar și existența grevată de tribulații și interdicții vor fi subiect de reflecție în cadrul evenimentelor ce se vor derula în câteva locuri care i-au fost apropiate marelui scriitor și moralist, Teatrul Național și Biblioteca Județeană.

Conferințe, prelegeri, mărturii, expoziții de carte, de reviste și de afișe, spectacolul ”Adio, Europa!” al Naționalului craiovean – sunt tot atâtea evenimente la care sunt invitați să participe craiovenii în timpul colocviului în care spiritul lui Ion D. Sîrbu va fi celebrat de personalitați culturale din întreaga țară invitate la Craiova. Invitații speciali ai Teatrului Național sunt domnul Mihai Șora, doamna Luiza Șora, doamna Elisabeta Sîrbu, soția scriitorului.

Sursa Mediafax