O expoziţie de vizitat la Muzeul Olteniei Craiova: „Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună”

Expoziţia va fi găzduită de Muzeul Olteniei Craiova, Secția de Istorie-Arheologie, Sala Lapidarium.

Expozitie

Proiectul „Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună”, cod ROBG – 476, este implementat de Fundația “Mână Deschisă”, din Pleven, Bulgaria, în calitate de Beneficiar Lider, în parteneriat cu Muzeul Județean Teleorman, în calitate de Beneficiar 2, și se derulează în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria, cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Axa prioritară 2 Regiunea verde.

Expoziţia prezintă, în mod atractiv, 18 machete ale unor obiective aparținând  patrimoniului cultural și istoric – 9 din România și 9 din Bulgaria, având un fond cultural comun.

Una dintre machetele din România reprezintă un important obiectiv cultural și istoric, din județul Dolj: Palatul Marincu, în prezent, Muzeul de Artă și Etnografie Calafat.

Expoziția intră în circuitul expozițional al Muzeului Olteniei și poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 09.00-17.00, în condițiile respectării măsurilor pentru prevenirea  contaminării cu noul coronavirus.

Organizatorii  vor oferi gratuit publicului vizitator materiale de informare.

Accesul la expoziţie  este liber.

Expoziția găzduită de Muzeul Olteniei Craiova încheie seria celor patru expoziţii ale proiectului, organizate în orașe din sudul României, primele trei fiind deschise la: Alexandria (07-13 august a.c.), Călărași (15-21 august a.c.) și Constanţa (24-30 august a.c.).