4 Idei de cadouri atipice pentru dependenții de muncă

Perfecționismul, nevoia impetuoasă de a obține succesul și un statut social cât mai înalt, toate acestea sunt caracteristicile de bază ale unei persoane dependente de muncă, a acelui workaholic care stă la birou de dimineața devreme până târziu în noapte. Din nefericire, odată cu succesul venit din orele suplimentare de muncă, apar și inevitabilele probleme în viața personală. 

birou

Partenerului/partenerei de viață care stă mereu mult prea mult peste program i se va reproșa, pe bună dreptate, o creștere a indiferenței față de viața personală, care încetează să mai existe odată cu dedicarea completă în domeniul muncii. Așadar, ce poți face dacă jumătatea ta este dependentă de muncă și vrei să o readuci, treptat, într-un ritm de viață echilibrat, normal? Îi poți oferi o mică atenție care să-i amintească mereu că nu trebuie să stea la birou până când adoarme.

Iată câteva idei inedite de cadouri pentru workaholicul din viața ta:

1. Un ceas de perete cu pendul  

Știi ceasurile acelea vechi cu pendul? Nu-i așa că un astfel de ceas s-ar potrivi de minune în biroul oricărui workaholic pentru a-i atrage atenția cum trece timpul când lucrezi mult? Acest gen de obiect este nu numai extrem de practic, dar are și un aspect deosebit, care va da un aer elegant oricărei încăperi.

2. Un corp luminos special

O altă idee bună de cadou este un obiect luminos deosebit pentru birou, altfel decât a mai avut până acum. Indiferent de cât de mare sau mic este biroul unde va ajunge, nu sunt niciodată prea multe corpuri de iluminat într-o încăpere, așa că o veioză cu un design special, atipic sau o lampă de podea cu decor 3D în mișcare, de exemplu, va avea acel efect de reamintire de la cine este cadoul și implicit, efectul readucerii aminte că a muncit destul și că este momentul să revină acasă.     

3. Un set de stickere fluorescente pentru fereastră

În momentul de față, piața stickerelor decorative este în continua creștere. N-ar fi perfect să-i oferi partenerului/partenerei workaholic/ă un set de stickere decorative fluorescente pentru fereastră? Acestea se încarcă în timpul zilei cu lumină, iar când se lasă întunericul, încep să strălucească – semn că a venit momentul ca ziua de muncă să ia sfârșit. Poate fi un sticker fluorescent sub formă de text original, cât mai haios, dar cu mesaj clar – “Hai acasă!”, “Vino repede!” etc.

4. Un “reminder” viu

În orice loc de muncă, indiferent de domeniu, trebuie să fie un element relaxant, numai bun atunci când stresul atinge un nivel insuportabil. Ai văzut, probabil, cum în multe clădiri de birouri există acvarii cu pești, pentru a aduce acel aer relaxant. Când vrei să te detașezi de probleme, privești câteva minute activitatea peștișorilor și te calmezi. În cazul workaholicilor, aceștia nu vor avea răbdare și timp să privească peștii din acvariu. Dar cum ar fi ca, la un moment dat, după cele 8-9 ore de muncă regulamentare, să înceapă să vorbească un papagal într-o colivie care să-i spună că este ora de plecare? Papagalii sunt niște păsări extrem de inteligente și pot fi învățate să zică exact ceea ce îți dorești. Așa că merită încercată și această variantă cu pasărea vorbitoare. Bineînțeles, acestea pot fi ținute acasă, pentru că persoanele dintr-un birou s-ar putea să fie deranjate de această vietate.

Oricare ar fi varianta de cadou pe care alegi s-o faci, partenerul/partenera de viață îți va mulțumi într-o bună zi pentru efortul pe care l-ai depus să îl/o readuci într-un ritm de viață echilibrat, sănătos, mai frumos.

Sursa foto: pixabay.com