Atunci vs. Acum – evoluția ruletei la cazinouri

Natura umană tinde să se concentreze mereu pe nou, în toate domeniile. În industria modei, în tehnologie, alimentație ș.a.m.d mereu apar produse, tendințe, concepte noi, făcute în așa fel încât consumatorul să fie uimit, să exclame “Wow!”.

FS laur casino

Bineînțeles că nu face excepție de la regulă nici industria jocurilor de noroc. La intervale scurte de timp, furnizorii de jocuri de noroc lansează produse noi, cu elemente care să îl surprindă pe jucător. Pentru producătorii de jocuri de cazino satisfacerea nevoii de nou a jucătorilor este o misiune dificilă. Este practic o încercare de reinventare a ceva ce există deja.

Nu este nimic de condamnat în această nevoie de nou. Omul, prin natura sa, se plictisește dacă are de-a face cu acțiuni repetitive așa că producătorii (indiferent de domeniul de activitate) satisfac nevoia de nou a clienților.

De exemplu, pentru a le oferi jucătorilor elemente care să îi țină în priză, furnizorii de jocuri de noroc creează funcții speciale precum rotiri gratuite la sloturi, posibilitatea de dublare a câștigurilor, ruletă live și multe altele. 

Ruleta este unul dintre cele mai vechi jocuri de noroc din lume. Captează atenția de secole și nu își va pierde popularitatea niciodată. Chiar și acum în cazinourile online, ruleta este reinventată sub diverse forme.

Ruleta îmbătrânește frumos

Inventată în secolul al XVIII-lea în Franța, jucată la început doar de anumite clase sociale, emigrată peste Ocean în America și jucată în saloane obscure, apoi în cazinourile opulente din Las Vegas, ruleta are o istorie frumoasă și pare, într-adevăr un joc nemuritor.

De la perioada sa de glorie din anii 1970 din Sin City, ruleta a ajuns acum un star mondial și în cazinourile online. Practic, mințile inventive ale celor care fac jocuri de noroc pentru cazinourile virtuale au găsit mereu metode de a aduce elemente noi la jocul de ruletă. Aceste elemente fac ca ruleta să îmbătrânească frumos.

Din 2013, anul când cei de la Evolution Gaming au lansat jocul de ruletă live Immersive Roulette, lucrurile au început să se schimbe radical pentru acest joc. Varianta de acum 10 ani a celor de la Evolution era un tip de joc de ruletă live, nou pe piață, care între timp a devenit o obișnuință pe platformele de jocuri de noroc. Acum nu mai este nimic nou să vezi un joc de ruletă cu dealer live.

Ruleta live funcționează ca un show TV în direct: dealerul este prezent într-un studio care este amenajat ca o sală de joc dintr-un cazino terestru, iar jucătorii fac pariuri live de acasă, prin streaming. Dealerul și jucătorii comunică live, prin chat scris sau prin voce.

Atenție la detaliile jocului de ruletă live

Atunci când te decizi să intri într-un joc de ruletă live este esențial să fii atent la detalii pentru că acestea fac diferența dintre un eșec și o experiență reușită. Ai putea lua ca punct de reper tocmai jocul Immersive Roulette. În cadrul acestui joc de ruletă live, în timp ce dealerul live învârte roata, jucătorii pot vedea și urmări fiecare mișcare a mingii, totul la calitate video HD și ulterior în reluare, cu încetinitorul. Practic, dealerul nu poate trișa fiind urmărit direct în acțiune atât el cât și mișcarea mingii din momentul în care a fost lansată până când aterizează.

Dacă vei întâlni un joc de ruletă live cu un RTP de 97,3%, așa cum are Immersive Roulette, poți considera că este un RTP bun.

Un alt element de care este bine să ții cont este timpul pe care îl ai la dispoziție ca să pui pariurile. O perioadă de 15 secunde așa cum apare la jocul creat de Evolution Gaming este ideală.

Elementul forte din spatele “scenei”

Și totuși pe ce s-au bazat cei de la Evolution Gaming atunci când au mizat pe crearea ruletei cu dealer live? Deși putea să fie un eșec total, iată că ruleta live are foarte mare succes și la 10 ani de la lansare.

Orice furnizor de jocuri dacă mizează pe un avantaj al casei relativ scăzut, pe un flux de runde de pariere la o perioadă de timp acceptabilă și pe ocazii de pariuri intuitive, va avea la final un joc de ruletă live de succes.

Deși alți creatori de jocuri au abordat puțin diferit jocul de ruletă cu dealer live, tot Immersive Roulette rămâne punctul de reper de neclintit.

Un joc veșnic tânăr

Deși există pe piață multe alte variante de ruletă live, jucătorii experimentați spun că varianta creată de Evolution Gaming rămâne în continuare în fruntea clasamentului și nimic nu o poate doborî.

În acel joc au fost introduse toate elementele esențiale (despre care ai citit anterior) și orice încercare de abordare diferită este oarecum inutilă. Bonusuri inovatoare, funcții amuzante sau pariuri secundare sunt câteva detalii pe care alți furnizori de jocuri le-au adăugat creațiilor lor care sunt bazate tot pe Immersive Roulette. Acele detalii nu schimbă cu nimic jocul, sunt adăugate doar pentru diversitate.

Concluzie

Așadar, ruleta este acum mult mai jucată și mai apreciată decât în perioada de glorie a cazinourilor din Las Vegas. Marele avantaj vine din tehnologia tot mai avansată care le-a permis creatorilor de jocuri să aducă pe piață până și o variantă de joc de ruletă cu dealer live. Jucătorul nu mai trebuie să își bată capul unde găsește un cazino în care să joace, nici cum ajunge acolo și nici cu ce se îmbracă. Singura sa preocupare este să aibă suficienți bani pentru a juca din confortul propriei case.