Un „MAI” petrecăreț pentru mehedințeni

Începând cu acest prim week-end al acestei luni de primăvară, mehedințenii sunt invitați la o serie de evenimente culturale și distractive după doi ani de „pauză” nedorită.

zilele severinului 2022

După doi ani de letargie, mehedințenii sunt puși în fața unei perioade de maximă distracție pe parcursul acestei luni de primăvară. Debutul este marcat de ediția a XXVIII-a a ”ZILELOR SEVERINULUI 2022”, eveniment organizat în perioada 06 – 08 mai a.c.. Conform programului, vor avea loc o serie de expoziții, parade, colocvii, concerte de muzică populară și ușoară, lansări de cărți și reviste, concursuri de dans modern și mulți, mulți mici, fum și bere. Față de edițiile anterioare, aceasta se remarcă prin multitudinea de invitați ce vor urca pe scenele amplasate în municipiul Drobeta Turnu Severin pentru a încânta publicul severinean și nu numai.

,,Veniți, privighetoarea cântă și liliacul e-nflorit!"

PETRECERI MAI

În aceeași perioadă, mai precis 7 -8 Mai a.c., Primăria și Consiliul Local Ponoarele organizează unul dintre cele mai frumoase evenimente culturale ale Mehedințiului, respectiv „Sărbătoarea Liliacului”, locul unde natura a îmbrăcat straie noi, țesute cu flori de liliac mov. Sărbătoarea începe sâmbătă seara, 7 mai 2022, ora19, cu foc de tabără și hora satului, în acompaniamentul lăutarilor zonei.

Duminică, 8 mai 2022, ora 10, manifestările sărbătorii debutează cu spectacolul susținut de interpreți îndrăgiți ai Mehedințiului. Totul se desfășoară pe scena special amenajată, chiar în mijlocul pădurii de liliac. Vor urca ansambluri artistice profesioniste și de amatori, alături de soliști de muzică populară consacrați ai acestor plaiuri. Acompaniamentul este asigurat de orchestra Centrului Cultural ,,Nichita Stănescu"al Consiliului Județean Mehedinți, unde invitată de onoare, este nimeni alta decât îndrăgita solistă Niculina Stoican. La această sarabandă de evenimente distractive, mai adăugăm și „Zilele Strehaiei”, această nouă porție de voie bună fiind programată în zilele de sărbătoare ale Sfinților Mari Împăraţi Constantin şi Elena.