Craiova se îmbracă în ie

„Craiova se îmbracă în ie”, anul acesta, evenimentul fiind organizat de către Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” în parteneriat cu Muzeul Olteniei, în data de 24 iunie. 

ie traditie

Ansamblul Folcloric Maria Tănase își propune ca ediția a VII-a să aducă prin parteneriatul cu Muzeul Olteniei frumusețe si plus valoare mesajului cultural vis a vis de PATRIMONIUL MATERIAL ȘI IMATERIAL OLTENESC și sperăm că în 2021 vom crea o punte de legătură între meșteșugarii din cele 5 județe din Oltenia, fiecare cu tradiții meștesugărești foarte frumoase”, anunță reprezentanții Ansamblului Folcloric Maria Tănase.

Pentru a putea fi respectate condițiile care se impun din punct de vedere pandemic, evenimentul se va derula în Parcul Nicolae Romanescu, în data de 24 iunie, între orele 12.00 - 21.00.

Potrivit programului, în Zona Foișor va fi organizată „Aleea Oltenească”, ce va cuprinde expoziție de costume populare de patrimoniu din cele cinci judete ale Olteniei, de la Muzeul Olteniei, dar și costume din colecțiile particulare ale solistilor ansamblului.

Tot în această zonă se vor organiza ateliere interactive demonstrative, în centrul atenției fiind meșteri populari din cele cinci județe ale Olteniei.

La ora 18:30, la Teatrul de vară, va avea loc spectacolul „Iote vara oltenească”.