Expoziție internațională de pictură la Drobeta Turnu Severin

Copiii din întreaga lume cu vârstele cuprinse între 3 și 15 ani, vor expune lucrări de pictură la Palatul Culturii  „Theodor Costescu” din municipiul Drobeta Turnu Severin, începând cu data de  01 iunie 2021.

EXPOZITIE INTERNATIONALA

Începând cu data de 1 Iunie a.c., Palatul Culturii „ Theodor Costescu„ din municipiul Drobeta Turnu Severin va găzdui unul din cele mai importante evenimente culturale din istoria județului Mehedinți. Este vorba de o expoziție internațională de pictură ce s-a „născut” în județul Gorj, mai precis în municipiul Motru. ”Arte Mici„, așa cum este denumit evenimentul, a fost conceput de artistul plastic Florin Predea Dochinoiu – Motru, județul Gorj, în urmă cu 12 ani de zile.

Peste 150 de lucrări expuse

Conform declarațiilor reprezentantului sălii „Gheorghe Anghel” din cadrul Palatului Culturii „Theodor Costescu”, Crina Bebec, evenimentul va găzdui peste 150 de lucrări a micilor artiști de pe tot mapamondul. „La acest eveniment ce se dorește a fi o retrospectivă a celor 12 ani de expoziție a tinerilor cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani, vor fi expuse lucrări a tinerilor talentați din Australia, S.U.A. și din Europa. De altfel, la acest eveniment vor fi prezenți oameni de cultură  precum Dragoș Nicolae – Gorj; Mircea Tutunaru – Gorj, dar și invitați din Craiova, Constanța și chiar și din Germania”, a declarat Crina Bebec.