24 de ani de la înfiinţarea Radio România Muzical

Azi, 24 martie 2021, Forumul Cultural Austriac sărbătoreşte cea de-a 24-a aniversare de la înfiinţarea Radio România Muzical.

forum

Sărbătoarea va fi marcată, începând cu ora 19.00, de un un concert mai puțin obișnuit - cel pentru flaut, harpă și orchestră de W.A. Mozart. Trei apreciați muzicieni - dirijorul Nicolae Moldoveanu, harpista Maria Bildea și flautistul Matei Ioachimescu, colaborator fidel al Forumul Cultural Austriac - evoluează alături Orchestra de Cameră Radio.                                                          

Concertul se va desfăşura LIVE pe paginile Orchestrele şi Corurilor Radio, Forumului Cultural Austriac şi Ambasada Elveției, în România.

Pe lângă concertul mozartian, programul serii include și Simfonia nr. 5 de Franz Schubert, întregind, astfel, o superbă incursiune în clasicismul muzical vienez.

Violonist, corepetitor, organist şi, nu în ultimul rând, dirijor, NICOLAE MOLDOVEANU este unul dintre muzicienii români care şi-a construit un vast parcurs în lumea artistică internaţională.

Flautistul MATEI IOACHIMESCU a studiat la Universität für Musik und Darstellende Kunst din Viena. Artistul susține o activitate concertistică impresionantă, prezintă programe de mare succes în Europa şi Asia și este recunoscut pentru interpretările sale din repertoriul baroc, dar şi modern, şi pentru proiecte cross-over. Este laureat al mai multor distincții și a fost aplaudat pe scene europene și japoneze.

MARIA BÎLDEA a fost aplaudată, timp de peste 20 de ani, alături de Orchestra Națională a Radioteleviziunii din Grecia și a înființat, în 1988, prima clasă de harpă la Conservatorul din Salonic, iar, în 1992, la Conservatorul din Atena. În prezent este membră a Orchestrei Naţionale Radio.

Forumul Cultural Austriac este organizator de proiecte artistice și culturale austriece în România: de la concerte și expoziții, până la spectacole de teatru și dans, dezbateri, prezentări de carte sau proiecții de film.