Filarmonica „Oltenia” Craiova prezintă un Concert Vieuxtemps / Schubert

Vineri, 12 martie 2021, de la ora 19:00, Stagiunea 74 va continua, la Filarmonica „Oltenia” Craiova, cu un concert simfonic Vieuxtemps/Schubert.

vinrusu

Concertul se va desfăşura sub bagheta dirijorului IULIAN RUSU, solist - violonistul HORIA VĂCĂRESCU.

De o discreţie reconfortantă, cu un stil dirijoral marcat de maturitate, IULIAN RUSU îşi exercită pasiunea, în toate contextele vieţii sale muzicale - interpret, dirijor, profesor - cu o maximă acurateţe şi rigoare” (Petruţa Coroiu).

Violonistul HORIA VĂCĂRESCU s-a impus ca unul dintre muzicienii de elită ai timpului nostru. Cu o abilitate naturală și un sunet rafinat, aparițiile sale sunt întotdeauna primite cu entuziasm de către public. În program sunt lucrări din creaţia compozitorilor Henri Vieuxtemps şi Franz Schubert.

Iulian Rusu dirijor

IULIAN RUSU a efectuat turnee în calitate de solist sau dirijor, în Bulgaria, Cipru, Corea de Sud, Germania, Israel, Italia, Japonia, Kuwait, Spania, Suedia, S.U.A. şi Ungaria. A apărut, în calitate de dirijor, în ţară, la pupitrul orchestrelor Filarmonicilor din: Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Craiova, Iași, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Orchestra de Cameră Radio, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgovişte, Târgu Mureş, Timișoara şi a unor ansambluri orchestrale şi camerale formate la iniţiativa sa. În străinătate, a dirijat: Asia Philharmonic (Busan - Coreea de Sud), Orchestra Națională Radio din Atena, Orchestra Simfonică din Cipru, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale din Chişinău, Orchestra Simfonică din Muntenegru, Orchestra Operei Naționale din Tblisi (Georgia). Iulian Rusu este conferențiar universitar doctor la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iaşi și solist instrumentist la Filarmonica din Braşov. Repertoriul dirijorului Iulian Rusu include lucrări aparţinând tuturor epocilor şi stilurilor creatoare inclusiv operetă, operă şi balet.

vacar

Presa britanică a scris despre reprezentațiile violonistului HORIA VĂCĂRESCU: „o prestație încântătoare”, „virtuozitate extremă” şi l-a numit „un mare talent”. În prezent, Horia se bucură de o carieră internațională de succes ca solist concertist, muzician de cameră și profesor de vioară. Angajamente profesionale l-au purtat pe patru continente, de pe cel american până în Orientul Îndepărtat. Horia este invitat la numeroase festivaluri de muzică pentru a concerta și a susține cursuri de măiestrie. Dintre acestea, amintim: Brighton Festival, City of London Festival, Chilingirian ChamberFest – Anglia, Evmelia Festival – Grecia, Fimu Festival – Franța, Verbier Festival – Elveția, Tenby Arts Festival - Țara Galilor, Festivalul Carl Filtsch - Sibiu, Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului, Festivalul Mozart – Brașov.

Concertul va avea loc cu public în sală, cu limitarea locurilor la maximum 120 de persoane şi respectarea măsurilor de siguranţă medicală: accesul melomanilor pe circuite separate de intrare-ieşire, măsurarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor, purtarea măştii de protecţie, distanţa fizică de minimum 2 metri între spectatori.

Preţuri bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenţi, seniori)

Agenţia de bilete, Calea Unirii, nr. 16

Telefon: 0251.414.698

Program: luni-vineri; orele 10.00-18.00