Festivalul Internaţional „Alexandru Macedonski”, ediţia a III-a

Festivalul Internaţional „Alexandru Macedonski”, organizat de Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România, a ajuns la a treia ediţie.

Alexandru Macedonski

În zilele de 28 şi 29 mai 2021, Uniunea Scriitorilor din România, prin Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor, în colaborare cu Consiliul Judeţean Dolj (prin instituţiile subordonate – Biblioteca județeană „Alexandru şi Aristia Aman”, Muzeul de Istorie „Oltenia”), Primăria Municipiului Craiova (Casa de cultură „Traian Demetrescu”), Teatrul Naţional „Marin Sorescu” şi Primăria comunei Goieşti, judeţul Dolj, organizează cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional „Alexandru Macedonski”.

Manifestările culturale ce se vor desfăşura, cu acest prilej, vor reuni personalităţi ale culturii naţionale şi locale, precum şi din Republica Moldova şi Franţa, scriitori, critici şi istorici literari care se vor întruni în două sesiuni de comunicări ştiinţifice dedicate vieţii şi operei scriitorului, dar şi actori şi muzicieni profesionişti inspiraţi de opera poetică a lui Alexandru Macedonski.

În colaborare cu Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, cu aceeaşi ocazie se va organiza şi o expoziţie de documente inedite care vor ilustra viaţa şi opera marelui scriitor omagiat.

Prietenii creaţiei literare a lui Alexandru Macedonski sunt invitaţi să participe la eveniment, înscrierea urmând a fi făcută pe adresele Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. şi Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până pe data de 5 mai 2021 (nume participant, date de contact (telefon mobil & adresă e-mail), titlul comunicării şi numărul de pagini, cu aproximaţie), iar până pe data de 20 mai 2021, pe aceleaşi adrese, trebuie trimis textul integral al comunicărilor participanţilor. Acestea vor fi susţinute în cadrul Festivalului, la Biblioteca judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova şi, a doua zi, în sala de festivităţi a Primăriei comunei Goieşti, ulterior fiind publicate în volumul III al Caietelor macedonskiene.