Trupa de teatru amator „Cutezătorii” își reia activitatea

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” dă startul înscrierilor pentru trupa de teatru amator „Cutezătorii”.

cutezatorii

Sunt invitați să participe bărbații cu vârsta de peste 60 de ani. Pentru înscrieri, doritorii pot apela numărul de telefon 0251532267 sau pot trimite un e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., în intervalul 1-8 martie 2021, între orele 8.30-16.30.

Etapa finală de evaluare și de selectare a noului actor al trupei de teatru amator „Cutezătorii” se desfășoară marți, 9 martie 2021, la ora 12.00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu. Evaluarea constă în recitarea a două poezii în prezența membrilor juriului și a coordonatorului trupei de teatru, actorul și profesorul Robert Vladu.

Trupa de Teatru „Cutezătorii” a fost înființată de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” în 2011, în cadrul proiectului „Clubul pensionarilor”. Până în 2016, la momentul suspendării activității, „Cutezătorii” au pus în scenă mai multe spectacole („Gaițele”, „A murit Bubi”, „Titanic vals”, „Siciliana”, „Pacea cu zmeii”, „Încurcă lume” ș.a.), atât la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, cât și la Opera Română Craiova sau la Penitenciarul din localitate, la Brașov, în localitățile doljene Castranova, Vârvor și Coșoveni, precum și în cadrul a două ediții ale Festivalului Internațional de Teatru „Krastyo Pishurka” din Lom (Bulgaria).

Între 2013-2016, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a organizat trei ediții ale Festivalului de Teatru „Mereu Tânăr”, la care au participat, alături de „Cutezătorii”, trupe și cercuri de teatru din București, Brăila și din Piatra Neamț. De la înființare și până în 2016, „Cutezătorii” au fost coordonați de bibliotecarii Liana Resteanu, Mădălina Florescu și Dragoș Manea.

În prezent, trupa de teatru amator „Cutezătorii” este alcătuită din următorii membri: Elena Găină (77 de ani), Iulia Firan (70 de ani), Nicolița Iuan (67 de ani), Mimi Ghiță (64 de ani), Sever Tupangiu (70 ani) și Florina Stolojan (65 ani).

Robert Vladu este noul regizor și coordonator al trupei de teatru. Este absolvent al Departamentului de Arte, secția Actorie, din Craiova, profesor de Actorie la Centrul Cambridge „Simone Educational Center”, actor colaborator la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și la Opera Română Craiova. Robert Vladu este chitarist, psalt și autor al volumului de poezii „Subnegrul ceas al blândei nopți” (2020).

Trupa de teatru amator „Cutezătorii” își reia activitatea pe perioadă nedeterminată. Prin acest proiect, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” dorește să contribuie la dezvoltarea ofertei culturale a  Craiovei și, de asemenea, se le ofere seniorilor cadrul și resursele necesare pentru pregătirea și montarea spectacolelor de teatru.

„Ca în familie" este următoarea piesă pe care o vor pune în scenă „Cutezătorii”, o comedie bulevardieră despre situația unei familii în pragul unei posibile îmbogățiri, scrisă de Robert Vladu.