Revista „ALBANICA” Nr. 9/ 2020-2021

A apărut Nr. 9/ 2020-2021 al revistei cultural-ştiinţifice „ALBANICA”, editată de Asociaţia Liga Albanezilor din România (ALAR).

Albania

Redacția revistei Albanica a dus la bun sfârșit și acest al nouălea număr, care se ridică cel puțin la același nivel precum primele opt apariții. În paginile revistei găsim materiale semnate de mari autori, precum Ismet Dermaku, Acad. Grigore Brâncuș sau Luan Starova. De asemenea, îl regăsim pe Cezar Ivănescu, scriitorul român de origine albaneză care se va bucura de o atenție și o promovare specială din partea ALAR pe întreg parcursul anului 2021. Nu lipsesc articolele unor cercetători și specialiști contemporani, precum Murat Ajvazi, Daniela Rodica Firănescu, Marius Chelaru sau Constantin Mohanu, și nici textele membrilor colegiului de redacție, domnul Dr. Luan Topciu (redactor-șef) și domnul Dr. Liviu Lungu (secretar-general de redacție). Avem speranța că și acest număr va fi bine primit de publicul din România și de peste hotare”, a precizat Directorul executiv al ALAR, Dr. Radu Săvulescu.

Cel de-al 9-lea număr al revistei Albanica are 250 de pagini și este ilustrat color cu lucrări de inspirație albaneză ale artistului austriac Sepp Jahn. În cuprinsul publicației mai apar lucrări ale artiștilor Aurel Acasandrei, Alina Adăscăliței, Edward Crețescu, Gheorghe Iliescu-Călinești și Emilia Persu.

Revista Albanica este distribuită în mod gratuit celor mai importante instituții de învățământ, cercetare și cultură din România, Albania și Kosovo, precum și profesorilor și cercetătorilor de renume.

Revista ajunge și pe rafturile bibliotecilor județene și universitare din România.