Concert de muzică sacră

Vineri, 19 februarie, începând cu ora 19.00, Corala Academică a Filarmonicii „Oltenia” Craiova, dirijată de maestrul de cor PAVEL ŞOPOV, va susţine un concert de muzică sacră.

sop

Acompaniamentul este asigurat de pianista CORINA STĂNESCU.

Evenimentul este o incursiune în spaţiul vest-european, de la baroc, trecând prin clasicism, la romantismul muzical, din creaţia a nu mai puţin de 11 compozitori de referinţă din istoria culturii universale!

Pavel Şopov a absolvit, succesiv, Liceul de Muzică nr. 1 (1973) şi Conservatorul „Ciprian Porumbescu“ (1978), ambele din Bucureşti, secţia pedagogie muzicală (specializarea muzică vocală şi instrumentală). A urmat cursul de dirijat coral la clasele profesorilor Silvia Secrieriu şi Iovan Miclea. A fost, în perioade distincte, dirijor al corului Filarmonicii “Oltenia” şi maestru de cor la Teatrul Liric “Elena Teodorini”. De-a lungul anilor, a desfăşurat şi o intensă activitate didactică, fiind profesor titular (o perioadă şi director) al Liceului de Artă “Marin Sorescu”, iar, în ultimii ani, lector universitar doctor la Departamentul de Arte al Facultăţii de Litere - Universitatea din Craiova; actualmente, în paralel, îndeplinește calitatea de maestru de cor al Filarmonicii oltene.

pos

Datorită performanţelor sale interpretative de o calitate indubitabilă, pianista Corina Stănescu se bucură de preţuirea unanimă a publicului şi a criticii de specialitate. În prezent, desfăşoară o intensă activitate artistică şi didactică, fiind solist instrumentist al Filarmonicii „Oltenia“, maestru corepetitor la Opera Română Craiova şi profesor asociat (acompaniament - corepetiţie) în cadrul Departamentului de Muzică al Facultăţii de Litere - Universitatea din Craiova. Din anul 2005, alături de violonistul Octavian Gorun, formează un redutabil duo concertistic, interpretând de o manieră impresionantă, lucrări reprezentative din repertoriul muzicii de cameră - de la creaţii ale marilor compozitori preclasici, până la capodopere ale epocii romantice.

corin

Concertul va avea loc cu public în sală, cu limitarea locurilor la maximum 120 de persoane şi respectarea măsurilor de siguranţă medicală: accesul melomanilor pe circuite separate de intrare-ieşire, măsurarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor, purtarea măştii de protecţie, distanţa fizică de minimum 2 metri între spectatori.

Preţuri bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenţi, seniori)

Agenţia de bilete, Calea Unirii, nr. 16

Telefon: 0251.414.698

Program: luni-vineri; orele 10.00-18.00