Preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping: Sunt semnale că s-a încălcat legea și în alte sporturi

Problemele din sportul românesc, cu privire la doping, ar putea fi la un nivel foarte mare.

cristi balaj

Recent, Cristi Balaj, preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, a precizat că ”sunt semnale” ca și alte sporturi să fie puse sub analiză în afara handbalului, făcând referire la problema cu care se confruntă echipa feminină Corona Brașov. Din precizările lui Balaj, este vorba de mai multe sporturi, printre care și fotbalul. ”Poate exista un semn de întrebare şi acolo (n.r.: la fotbal). Că s-a folosit şi în alte sporturi nu doar în handbal. Semnale există. Disciplinele sportive nu am să le spun în acest moment. Posibilitate există să fie şi la dans sportiv, şi la fotbal, şi la baschet.

Certific este că există informaţii şi despre alte sporturi, certific acest lucru. Posibilitatea poate să fie legată de diferite discipline sportive în cluburi în sau în preajma judeţului Braşov”, a spus preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Cristian Balaj, la Telekom Sport.

Scandalul de dopaj din handbal a lovit naționala feminină cu mai puțin de o lună înaintea startului Campionatului Mondial din Japonia (30 noiembrie – 15 decembrie). În timp, au fost scoase la iveală noi informații. Dincolo de problemele majore ale clubului Corona Brașov, care riscă cele mai dure sancțiuni din istoria recentă a handbalului românesc, dacă toată această poveste va fi dovedită, Federația Română de Handbal se află într-o situație foarte delicată înaintea Campionatului Mondial. Selecționerul Tomas Ryde convocase câteva sportive de la Corona, dar în cele din urmă a reunțat la ele, pentru ca România să nu fie exclusă de la competiție.

 

sursa: Mediafax