Simona Halep s-a calificat în turul secund la Roland Garros

Simona Halep (3 WTA, 27 de ani) s-a calificat, marți, în turul secund al turneului de la Roland Garros, după ce a trecut de australianca Ajla Tomljanovic (47 WTA, 26 de ani), scor 6-2, 3-6, 6-1, într-o partidă care a durat o oră și 35 de minute.

Capture halep

Românca a început foarte bine jocul trei al zilei de pe arena Philippe Chatrier, luând un avans considerabil încă din primele game-uri și impunându-se cu 6-2 în primul act. Setul secud a avut o desfășurare inversă, Tomljanovic reintrând în joc. Australianca a câștigat de trei ori pe serviciul lui Halep, care s-a văzut învinsă cu 3-6 și forțată să lupte în decisiv pentru accederea în turul secund la Roland Garros.

Setul decisiv a fost controlat în totalite de Simona Halep, care a condus chiar și cu 5-0 și s-a impus, în cele din urmă, cu 6-1, terminând jocul după o oră și 35 de minute. A fost a doua întâlnire dintre Halep și Tomljanovic. În prima, tot românca s-a impus și tot după trei seturi. A fost 4-6, 6-3, 6-3, în turul secund al turneului WTA de la Cincinnati 2018.

În turul secund, Halep o va înfrunta pe poloneza Magda Linette (87 WTA, 27 de ani), care a învins-o în primul tur pe franțuzoaica Chloe Paquet (166 WTA, 24 de ani), scor 3-6, 6-1, 6-2. Va fi primul duel dintre cele două.

Celelalte două românce calificate pe tabloul de simplu feminin de la Roland Garros sunt Irina Begu, care va evolua împotriva cehoaicei Karolina Muchova, și Sorana Cîrstea, care va da peste iberica Aliona Bolsova Zadoinov.