Culori: Orange Color

Loturile de Senioare și Tineret 2000/2001 ale României se vor reuni, pentru prima dată de la începutul pandemiei COVID-19, au anunțat reprezentanții Federației Române de Handbal (FRH). Handbalistele vor participa la o acțiune de pregătire centralizată, la Craiova, în perioada 27 septembrie - 3 octombrie, cu selecționerul Bogdan Burcea.

Echipa națională de handbal feminin a României a câștigat în ultimele secunde meciul decisiv pentru calificarea în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia.

romania handbal

"Tricolorele" s-au impus cu 28-27 în fața selecționatei Ungariei, care a condus aproape toată partida. Cristina Neagu a transformat în ultimele secunde ale meciului o lovitură de la 7 metri, obținută de Pristavița, astfel că România a reușit să obțină victoria la limită. Deși la începutul meciului, româncele nu au arătat cea mai bună formă și au fost conduse de maghiare cu 5-0, pe parcurs au reușit să își revină.

Scorul la pauză era în favoarea adversarelor, 16-10. În minutul 59, tabela de marcaj arăta 27-27, dar "tricolorele" au luptat până în ultima secundă și au câștigat.

Naţionala României va merge fără niciun punct în grupa principală, pentru că a pierdut partidele cu Spania şi Muntenegru, echipe deja calificate în Main Round. De la startul Mondialului, România a pierdut cu Spania (16-31), a învins Senegal (29-24), a bătut Kazahstan (22-20) și a pierdut cu Muntenegru (26-27).

SCM Craiova a trecut fără probleme de CSM Slatina, scor 24-16 (14-5), sâmbătă, într-un meci din cadrul etapei cu numărul 19 din Liga Florilor.

Echipa antrenată de Bogdan Burcea și-a făcut meciul ușor încă din startul partidei. Au condus cu 4-0 și nu au mai cedat inițiativa până la final. Echipa din Slatina a marcat primul gol în minutul 5 și a mai înscris de 4 ori până la pauză.