Anunțul lui Răzvan Burelanu. Cînd ar putea FCU să reînceapă Liga 3!

Președintele FRF a mărturisit că activitățile fotbalistice  din România nu se vor relua sigur pe durata stării de urgență.

Burleanu 172f8294ec

Suporterii lui FC Unbiversitatea Craiova așteaptă cu nerăbdare data la care meciurile din Liga 3 se vor relua. Răzvan Burelanu, președintele FRF, a oferit în cursul zilei de marți primele date la care competiițile din România vâr putea reîncepe. 

"Astăzi am iniţiat crearea unui grup de lucru care în următoarele zile va propune diferite scenarii de reluare a competiţiilor. În acest grup de lucru vor fi reprezentate toate eşaloanele fotbalistice din România, inclusiv reprezentantul LPF şi al sindicatului jucătorilor. Mâine dimineaţă va avea loc prima întâlnire, prin videoconferinţă.

În momentul de faţă trebuie să acomodăm următoarele realităţi. La nivelul Ligii 1, din play-off mai sunt de disputat opt etape, din play-out mai sunt de disputat 12 etape. Din Liga a 2-a mai sunt de disputat 14 etape. Tot 14 etape mai avem de disputat şi la nivelul Ligii a 3-a. Din Cupa României mai avem nevoie de două date disponibile. Două date pentru desfăşurarea celor două semifinale în dublă manşă şi o altă dată pentru finală. Totodată, trebuie să luăm în considerare şi barajul de promovare în Liga 1, stabilit astăzi pentru a se desfăşura în dublă manşă. Lucrăm în prezent pe mai multe scenarii de reluare a competiţiei. Din 22 aprilie şi chiar 13 iunie, ca un moment critic. Repet, sunt scenarii pe baza cărora lucrăm în momentul de faţă.

Dacă situaţia se va înrăutăţi, atunci va trebui să fim deschişi la forme inovative de finalizare a competiţiilor: meciuri într-o singură manşă sau mini-grupe sau chiar propunere de modificare a tururilor preliminare pentru competiţiile europene”, a mai spus preşedintele FRF.

fc u craiova galerie

Totodată, Răzvan Burleanu a făcut un apel la solidaritate din partea tuturor celor implicaţi în fotbal. Preşedintele FRF a spus că suporterii vor fi acceptaţi pe stadion doar în momentul în care nu vor mai exista riscuri pentru îmbolnăvirea lor.

”Fotbalul se va relua, cu porţile închise, doar în momentul în care vom fi siguri că siguranţa şi sănătatea jucătorilor şi a staffului nu sunt în pericol. Suporterii vor putea să revină pe stadion doar atunci când vom fi siguri că nu există niciun risc pentru aceştia. Siguranţa şi sănătatea înainte de toate. Vreau să invit pe această cale pe toţi membrii fotbalului românesc la solidaritate, unitate, toleranţă şi responsabilitate în zilele următoare”, a încheiat Răzvan Burleanu.

Burleanu susţine că a solicitat Ministerului Tineretului şi Sportului să accepte solicitarea pe care FRF a făcut-o, cu privire la o compensarea financiară. Acesta a dat exemplul Danemarcei.

Am solicitat Ministerului Tineretului şi Sportului crearea unei scheme financiare de ajutor pentru a compensa organizatorii de evenimente sportive cu peste o mie de participanţi, care au fost anulate sau suspendate din cauza izbucnirii COVID-19. Sub această schemă, organizatorii de competiţii sportive ar avea dreptul de a fi compensaţi pentru pierderile suferite ca şi consecinţă a anulării sau suspendării evenimentelor pentru care, de exemplu, biletele au fost deja vândute. Menţionez că o măsură similară a fost aprobată pe 12 martie de Comisia Europeană pentru Danemarca”, a spus Răzvan Burleanu.

 .