FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În fața a peste 30.000 de suporteri, bucureștenii, lipsiți de patru titulari, au învins cu 2-1 și și-au asigurat matematic titlul după o pauză de nouă ani.

240427 fcsb campioana fb

FCSB va sărbători câștigarea titlului la meciul din 11 mai, cu CFR Cluj, atunci când va primi și trofeul și tricourile de campioană.

Campioana în exercițiu înaintea acestui meci, a dominat prima parte a meciului, Munteanu și Grameni fiind protagoniștii primelor faze importante de poartă.

Miculescu a marcat în minutul 26, după ce a fructificat o pasă în profunzime venită de la Olaru, șutând cu vârful ghetei pe lângă Buzbuchi.

Olaru a avut în trei rânduri ocazi mari de a majora la 2-0, una înainte de pauză, când a trimis cu capul peste poartă, din poziție ideală.

După pauză, Octavian Popescu face o cursă de 50 de metri și îl servește pe Olaru în fața porții, însă acesta e jenat de un fundaș și nu reușește să marcheze. A treia ocazie a fost și cea mai mare. Cu un sfert de oră înainte de final, căpitanul bucureștenilor a scăpat singur cu Buzbuchi, dar portarul „marinarilor” a respins cu piciorul.

Rivaldinho a reanimat meciul și a declanșat emoții în tribune, în minutul 79, când a marcat un gol frumos cu capul, din mijlocul careului, după centrarea lui Munteanu, egalând.

FCSB a replicat peste 5 minute, când Octavian Popescu a ținut o minge la limită pe linia de fund a terenului, de unde i-a pasat în careul mic lui Băluță, care a dus scorul la 2-1, declanșând în tribune scandarea „Campionii, campionii!!!”

Scandare ce a continuat până la finalul celor 5 minute de joc suplimentare, care au cosnfințit victoria și câștigarea titlului de campioană a Superligii de către FCSB, care are cu 3 etape înainte de final 49 de puncte, cu 14 mai mult decât Farul Constanța, care ocupă locul secund, cu 35 de puncte

(sursa: Mediafax)