PRECIZARE. Conducerea alb-albaștrilor a anunțat oficial care este situația contractuală a lui Andre Duarte

Andre Duarte este în acest moment sigur jucătorul Științei până în vara anului 2024.

220910 fcu rapid 04 duarte

Andre Duarte și-a relansat cariera o dată cu transferul la FC Univestiatea Craiova. Fotbalistul Științei a devenit unul dintre cei mai buni fundași centrali din Superliga, iar după ce impresarul acestuia a făcut niște dezvăluiri eronate despre situația contractuală a jucătorului alb-albaștrilor, conducerea lui FCU a făcut următoarele precizări.

"Clubul nostru informează public faptul că André Lourenço Duarte este jucător sub contract cu noi până la data de 30.06.2024, în conformitate cu contractul încheiat la data de 28.06.2022, care prevedea o clauză de prelungire unilaterală de un an, pe perioada 01.07.2023-30.06.2024, opțiune care a fost activată și înregistrată în registrul electronic al LPF (football connect) la data de 06.12.2022.
Facem precizarea că, în cel de-al doilea an, contractul pe lună a crescut cu 20% și este mai mare decât cel avut de fotbalist în primul an. Prin urmare, sunt îndeplinite Criteriile Portmann după care se ghidează FIFA și TAS.
Menționăm, de asemenea, faptul că echipa i-a propus jucătorului o colaborare pe 3 ani și așteptăm răspunsul acestuia.
Toate afirmațiile făcute de agentul jucătorului, Bernardo Lino de Castro, cu privire la situația contractuală a jucătorului, sunt nereale și reprezintă un interes persoanal al acestuia. De altfel, și în contractul încheiat între club și agentul jucătorului, acesta din urmă și-a fixat comision pentru cel de-al doilea an opțional, urmând să-și încaseze comisionul la 01 iulie 2023", se arată în comunicat.
 
lpf duarte