Olguța Vasilescu susține că sute de membri ai Pro România Craiova au trecut la PSD. Stancu o combate: ”PSD se umple de ridicol, nu mai erau membrii noștri”

Olguța Vasilescu a anunțat că 400 de membri ai Pro România Craiova și-ar fi depus adeziunile la PSD Craiova. Dar președintele Pro România Dolj o combate vehement, anunțând că organizația care oricum a fost dizolvată de mult nici măcar nu avea atâția componenți.

olguta resceanu 

”O parte din echipaPro România Craiova a venit alături de PSD, în frunte cu Cătălin Resceanu. Sunt peste 400 de membri care, până în acest moment și-au depus adeziunea la PSD și nu poate acest lucru decât să ne bucure. Nu este un lucru gândit pentru această campanie eletorală, dimpotrivă. Discuțiile au început imediat după camania de la locale, când, deși am fost adversdari politici, am constatat că au fost foarte multe proiecte pe care le-am promis împreună cetățenilor”, a declarat Olguța Vasilescu, vineri după-amiza, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PSD Dolj

Însă șeful Pro România Dolj, Florinel Stancu, susține că PSD Craiova se umple de ridicol dacă crede că PRO România Craiova înseamnă Cătălin Resceanu și 11 membri, care, de altfel, au fost dați afară după alegerile locale. În plus, este imposibil să fie vorba de 400 Pro Craiova, pentru că ”nu a avut niciodată 400 de membri activi”.

”Având în vedere anunțul pompos făcut în această după amiază de Lia Olguța Vasilescu, Președintele PSD Craiova, care s-a lăsat păcălită de o grupare de duzină dată afară din PRO România după ce a obținut un rezultat nesatisfăcător la scrutinul local din 27 septembrie 2020, aducem câteva informații lămuritoare pentru alegători:

1) PRO România Craiova nu a avut niciodată 400 de membri activi.
2) Cătălin Resceanu nu este președintele PRO România Craiova.
3) După alegerile locale Biroul Politic PRO România Craiova a fost dizolvat de către coordonatorul PRO România Dolj iar noul coordonator al organizației municipale este domnul Jan Nicola.
4) Nu este prima dată când lideri locali ai PSD anunță transferuri în masă de la PRO România, care în realitate s-au dovedit niște minciuni aruncate aiurea”, a anunțat PRo România Dolj.
 

”Ne-am alăturat echipei PSD în frunte cu doamna primar și președinta PSD Craiova datorită faptului că noi, echipa Pro România am promis în această campanie oamenilor ca vom ajuta Craiova să se dezvolte, să ajungă un oraș cu adevărat european (...) și ne dorim ca împreună să implementăm aceste proiecte și să ajutăm cu tot ce pute,. Suntem o echipă de tineri, de profesioniști, avem foarte mulți IT-iști, ingineri, care pot ajuta. (...) În momentul în care noi am hotărât să facem acest pas, ne-am dat seama că singura modalitate prin care putem să dezvoltăm e să ne alăturăm unui partid de stânga, la fel ca și noi. Toată lumea a fost de acord, să mergem mai departe. Conducerea partidului era normal să nu fie de acord cu așa ceva, dar este singura modalitate prin care putem să ajutăm și să dezvoltăm orașul”, a declarat și Cătălin Resceanu, care a fost alături de Olguța Vasilescu la conferința de presă în care s-a făcut anunțul.