Posibil referendum pentru iniţiativa „Fără Penali” odată cu alegerile parlamentare

Este posibil ca, odată cu alegerile parlamentare din data de 6 decembrie, să fie supusă la vot şi iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”.

penali

Laura-Iuliana Scântei, senator PNL: „PNL nu s-a opus nici o clipă revizuirii Constituției, în sensul inițiativei cetățenești “Fără penali”: cei condamnați definitiv și nereabilitați nu au ce să caute în funcții publice!

Dacă inițiativa a ajuns la votul final înaintea referendumului, este și pentru că PNL a susținut necondiționat, fără să împiedice în vreun fel, această inițiativă!

Pe listele cu un milion de semnături, în sprijinul FărăPenali, se află și semnaturile liberalilor. Personal, am semnat pentru această inițiativă pe o listă de susținere, în Piața Victoriei, la mitingul diasporei din 10 august 2018.

Toți deputații liberali au votat FărăPenali în ziua de 14 iulie, anul acesta.

În Comitetul Liderilor de la Senat, Daniel Fenechiu, liderul grupului PNL, a cerut expres ședință de plen online și vot telefonic tocmai pentru a asigura numărul de voturi necesar – 90, adoptării Fără Penali şi organizări referendumului la 6decembrie.

Acestea sunt faptelePNL, nu vorbe şi nici jocuri de culise:

Actori incumbit probatio!  Cine acuză, trebuie să probeze!

PSD blufează cu votul în favoarea inițiativei de revizuire a Constituției, pentru că știe foarte bine că, în condițiile în care este acceptată doar prezența fizică a senatorilor, NU va putea fi întrunit cvorumul de 2/3, necesar pentru a fi adoptată revizuirea Constituției.