Candidaţii Partidului Naţional Liberal – la startul electoral

Conducerea Partidului Naţional Liberal - Filiala Dolj a depus azi, 16 august,  dosarele de candidatură pentru alegerile locale din data de 27.09.2020.

can

La Biroul Electoral Municipal de Circumscripţie, a fost depusă candidatura pentru  funcţia de primar al Municipiului Craiova în persoana domnului prof. Nicolae Giugea, precum şi lista de candidaţi pentru Consiliul Local Municipal Craiova. De asemenea, la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană a fost depusă candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, în persoana dlui prof. Alexandru Gîdăr, precum şi lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Dolj.

Cu acest prilej, preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, a afirmat că, din 27 septembrie, cei doi profesori, Nicolae Giugea şi Alexandru Gîdăr, vor începe schimbarea slabei administrări, pe care PSD a practicat-o în Craiova şi judeţul Dolj.

"Venim, azi, în faţa dumneavoastră cu doi oameni pregătiţi, doi profesori, domnul profesor Nicolae Giugea şi domnul profesor Alexandru Gîdăr, care din 27 septembrie, vor începe schimbarea administraţiei proaste a Craiovei şi a judeţului Dolj. De mai bine de 20 de ani de zile guvernează PSD, iar din 2012, PSD, la nivel central, la nivel local, la nivelul Consiliului Judeţean Dolj, la nivelul Primăriei Craiova a avut toată puterea şi toate resursele să schimbe în bine Craiova şi viaţa doljenilor. Din păcate, după 8 ani de administraţie Olga-Genoiu şi de administraţie Prioteasa, ne aflăm în aceeaşi situaţie. Luaţi oferta electorală a celor de la PSD, din 2012 şi 2016, şi o să vedeţi că sunt mari nerealizări în ceea ce priveşte proiectele atât de necesare pentru cetăţeni. Uitaţi-vă că, în municipiul Craiova, de la termoficare, transport în comun, groapă ecologică, toate lucrurile sunt de domeniul trecutului, ca pe vremea lui Ceauşescu. Uitaţi-vă la nivelul Consiliului Judeţean: nu avem apă, în judeţ, nu avem infrastructură de apă, canalizare, nu avem drumuri. Avem Dunărea în sudul judeţului şi nu avem unde să mergem în week-end cu copiii. Toate aceste lucruri sunt din cauza proastei administrări a PSD, la Consiliul Judeţean Dolj şi a primarilor pe care i-au propus. Ba mai mult, au acum tupeul să vină, din nou, în faţa alegătorilor şi să le ceară sprijinul. PNL are oameni care vor putea schimba lucrurile în bine, pentru că au demonstrat seriozitate acolo unde au lucrat şi au experienţă în administraţie", a spus Ştefan Stoica.

Preşedintele PNL Dolj a făcut referire şi la modul prost în care este gestionată criza sanitară, la nivelul Primăriei Craiova şi a Consiliului Judeţean Dolj, unde chiar preşedintele în funcţie, Ion Prioteasa, a ajuns în spital, infectat cu noul coronavirus:

"Uitaţi-vă cât de prost este gestionată această criză sanitară, la nivelul municipiului Craiova: două focare au fost la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova şi la Căminul pentru Persoane Vârstnice. Pe de o parte, vedeţi declaraţii ale fostei primăriţe Vasilescu, care plânge pe umerii pensionarilor, spunând că nu primesc nu ştiu ce măriri de pensii, dar nu există nicio preocupare de a-i demite pe cei care care conduc cele două obiective foarte importante, care ar trebui să se preocupe de sănătatea cetăţenilor, chiar şi de a dlui. Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, care se află în spital infectat cu noul coronavirus. Îi dorim multă sănătate dlui. Prioteasa, dar nu putem să nu observăm că şi la CJ Dolj este o problemă de respectare a regulilor, pentru că sunt mai mulţi colegi ai domniei sale în spital: directoarea de la Comunicare, alte persoane suspecte, ceea ce arată proasta administrare a ceea ce înseamnă lucrurile pe care trebuie să le gestioneze".

Candidatul PNL pentru funcţia de primar al Craiovei, Nicolae Giugea, le-a transmis craiovenilor să aibă încredere în echipa sa, iar din 28 septembrie, Craiova va fi oraşul din România despre care se va vorbi cel mai mult, pentru transformările care vor avea loc, pentru că se va alinia marilor municipii dezvoltate, care au administraţie liberală eficientă:

"A fi primar într-un municipiu, aşa cum este Craiova, capitală de regiune, este o mare responsabilitate şi o mare onoare, în acelaşi timp. Am depus, azi, împreună cu colegii mei de la PNL candidaturile pentru Primăria Municipiului Craiova şi pentru Consiliul Local. Pe 28 septembrie, Craiova va ieşi din „coloana roşie”, va sta, pe harta României, alături de Oradea, Cluj-Napoca, Timişoara, Arad. Craiova va fi oraşul de care se va vorbi cel mai mult, pentru transformările care vor avea loc. Vom învinge, fiindcă suntem o echipă de profesionişti. Le transmit craiovenilor să aibă încredere în mine, în echipa mea, vom face exact ceea ce trebuie pentru Craiova: o vom scoate din mocirla administrativă, în care a fost ţinută opt ani de zile de administraţia Olga şi vom duce Craiova pe un şenal navigabil. În momentul de faţă, din punct de vedere administrativ, Craiova nu funcţionează deloc şi acest lucru îl spune faptul că este singurul mare oraş al României care se depopulează, în continuare".

can 2

Candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, prof. Alexandru Gîdăr, a afirmat că, după 20 de ani de administraţie PSD, Doljul poate deveni un pol de atracţie, sub o administraţie liberală eficientă, la fel cum sunt Clujul, Bihorul, Alba, care au cunoscut o dezvoltare spectaculoasă, în ultimii ani, şi cu un proiect care  începe de la oameni şi este pentru oameni.

"Le mulţumesc tuturor colegilor, pentru efortul pe care l-au făcut, în această precampanie, tuturor doljenilor care ne-au acordat încredere şi au semnat pentru a putea depune, azi, aceste candidaturi. Avem încredere că şi Doljul poate fi un judeţ atractiv. După 20 de ani de administraţie PSD, Doljul poate deveni un pol de atracţie, sub o administraţie liberală eficientă, la fel cum sunt Clujul, Bihorul, Alba, care au cunoscut o dezvoltare spectaculoasă, în ultimii ani. Aceste judeţe au reuşit nu doar să oprească migraţia locuitorilor săi, prin condiţii de viaţă foarte bune şi locuri de muncă bine plătite, dar şi să atragă forţă de muncă şi locuitori noi. Doljul are premisele pentru a cunoaşte o astfel de dezvoltare. Dar pentru asta este necesar ca judeţul să aibă un proiect care să plece de la nevoile reale ale oamenilor. Acest proiect începe de la oameni şi este pentru oameni! Nu se poate face niciun plan durabil fără a pune oamenii în centru. Sunt 80 de miliarde de euro la dispoziţia României, iar sub conducerea mea, Consiliul Judeţean Dolj va deveni un aspirator de fonduri europene, care vor reconstitui baza financiară de reconstrucţie a judeţului Dolj şi a municipiului Craiova. Obiectivul meu este să păstrăm ce s-a făcut bun, să reconstruim ce s-a stricat, să îndreptăm acolo unde s-a greşit şi să demonstrăm că nu suntem mai prejos decât alte zone atractive din ţară. Voi fi un partener pentru toate primăriile din judeţ, pentru că vreau ca toţi locuitorii din judeţul Dolj să beneficieze de aceste proiecte. Îi aşteptăm pe toţi doljenii să fie alături de noi, să arătăm că şi noi, prin noi înşine, putem reconstrui Doljul şi putem reconstrui Craiova."

Lista candidaţilor PNL Dolj pentru Consiliul Local al Municipiului Craiova: Giugea Nicolae, Oprea Mario Ovidiu, Ungureanu Adriana, Corâţu Cosmin Ion, Vasile Marian, Diaconu Dan, Enescu Georgel, Sirop Flavius Adrian, Sas Teodor Nicuşor, Diaconu Răzvan Cristian, Stoian Daniel, Voicinovshi Mădălin Romeo, Florescu Marinel, Stănescu Constantin, Zaharie Oana Lavinia, Spiridon Ovidiu Dumitru, Ionescu Avram Luciana Mădălina, Novac Cătălin, Radu Marian Răzvan, Tudorache Tatian, Munteanu Ion, Buţă Constantin, Urdă Corina, Paraschiv Daniel, Grigorie Ion Daniel, Diaconeasa Mihai Bogdan, Ţîştea Claudia Ioana, Tănase Cristinel, Şarpe Andreea Laura, Şandru Mirela Daniela, Mirea Mihai Constantin, Ştirbu Ingryd Ileana, Ciocăzan Tatiana, Stănică Ştefăniţă Ciprian.   

Lista candidaţilor PNL Dolj pentru Consiliul Judeţean: Gîdăr Alexandru, Jianu Mihaela Roxana, Triţă Dan Alexandru, Păsculescu Veta, Irinei Marian Ioan, Firică Mihai, Ivanovici Laurenţiu, Călin Cosmin Petruţ, Drîgnei Daniel, Gătejescu Alexandru Florian, Soare Mihai, Luică Dorel, Trandafir Ştefan Cristian, Mărgărit Dorin Constantin, Marcinschi Moanţă Adriana Lorena, Badea Marian, Ştefan Claudiu Răzvan, Sas Teodor Nicuşor, Iovan Silviu Marian, Crăciunoiu Duţă Claudiu Doru, Covei Bogdan Cristian, Nicolae Gabriel, Olaru Nicolae, Iancu Diana Valy, Caraş Alina Andreea, Câplea Doru, Motoi Nichi Silviu, Sdreală Mihai Marian, Munteanu Ion, Cătălina Ionuţ, Popescu Flavian Rodin, Anghel Ovidiu Petrişor, Bobeică Laurenţiu Florian, Brezniceanu Alexandru Cosmin, Mitrică Cristian, Toma Aurelian, Ion Daniel Alexandru, Popa Anişoara, Marinescu Adrian Costin, Văcărescu Negrea Leontina, Roibu Mihail, Gâtan Marius Alexandru, Mitrea Laurenţiu, Negrea Valentina, Păianu Liviu Ionuţ.