Mario Ovidiu Oprea: „Îndreptarea orașului înseamnă ca oamenii să înlăture din calea lor ceea ce este deformat în instituții”

Interviu cu senatorul Mario Ovidiu Oprea, preşedintele PNL Craiova.

Foto Oprea

Reporter: Se apropie alegerile locale, momentul când craiovenii sunt chemați să decidă cine va fi noul lor primar. De ce este candidatul PNL o opțiune pentru ei?

Mario Ovidiu Oprea: Colegul meu, Nicolae Giugea, candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de primar al Craiovei, este, în primul rând, un om bine călit, în administrația locală, cu rezultate pozitive, în munca sa. Are o listă de priorități diferită, pentru comunitatea noastră, o altă mentalitate, proaspătă, realistă și ordonată. PNL este singura opțiune, din punctul meu de vedere, pentru a scăpa de nimicul faptelor care guvernează,  la ora actuală, administrația locală.

Reporter: Care sunt cele mai importante obiective din programul său de campanie?

Mario Ovidiu Oprea: În primul rând, industrializarea Craiovei, care pare o poveste fără sfârșit, este o etapă pentru care PNL are pârghiile necesare pentru a face, din oraș, unul funcțional, productiv, pentru fiecare locuitor, care poate vedea, astfel, că are variante, nu una singură, şi aceea instabilă. Nicolae Giugea a organizat Forumul Economic Regional Oltenia și, ca primar, va reindustrializa Craiova, fiind susținut de Guvern, în toate acțiunile sale.

Un punct important din programul său este și infrastructura școlară, mai ales că Nicolae Giugea, ca profesor universitar, a înțeles, din interiorul sistemului educațional, unde trebuie să investim. A contribuit la începerea lucrărilor de la Colegiul Carol I, lăsat, de atâția ani, de PSD, să se ruineze.

Ca primar, candidatul PNL are în plan să modernizeze fiecare școală și fiecare liceu din Craiova, pentru că nu putem vorbi de evoluție, fără o educație care să asigure copiilor, în primul rând, logistica necesară. Și la acest capitol, candidatul PNL va fi susținut de Ministerul Educației.

Dacă PSD nu a investit în educație, până acum, a fost pentru simplul fapt că nu și-a dorit să fie înfruntat ca partid de oameni cu carte, de oameni informați, cu opinii solide, siguri pe ei, pe argumentele lor, ci de localnici dependenți, serviabili, temători, pe scurt, PSD a preferat manevra celor mai slabi, decât să investească în educația și drepturile lor.

Reporter:  Cum rămâne cu sănătatea, pe plan local, mai ales că traversăm o perioadă atât de încărcată, din cauza noului CoronaVirus?

Mario Ovidiu Oprea: Domeniul sănătății este unul atât de vast și cu numeroase SOS-uri, dacă pot spune așa. Nicolae Giugea a urgentat construirea Spitalului Regional, iar, ca edil șef, și-a propus să construiască Spitalul Regional de Pediatrie, de care este atâta nevoie. Este sprijinit de Ministerul Fondurilor Europene și pregătit să acceseze programe viabile pentru comunitate. Sănătatea este o urgență imediată, iar PNL, prin toți cei care guvernează, face tot posibilul să țină sub control situația și să fie alături de oameni, în contextul acesta al bolii, care a dat totul peste cap.

Cert este că și acum, dar și în trecut, sănătatea ar fi fost un pilon care ar fi devenit foarte solid, dacă PSD nu ar fi măcinat, non stop, fiecare acțiune bună, menită să salveze şi să ridice un motor, care, ani la rând, a trebuit să funcţioneze cu combustibil financiar insuficient și cu medici nerespectați, pentru munca lor.

Craiova are nevoie de unități spitalicești curate, de personal medical apreciat la adevărata valoare, de noi unități care să deservească mulți pacienți, care să beneficieze de servicii medicale fără cusur. Asta presupune implicare, disciplină, finanțare, iar PNL pune deja lucrurile în mișcare, după ce administrația frumoșilor adormiți din politică s-a specializat în bătut pasul pe loc.

Reporter:  Vom vedea mai mult verde, în Craiova, alt verde decât cel de la semafoare?

Mario Ovidiu Oprea: Va fi mai mult verde, vom putea respira mai bine și asta pentru că Nicolae Giugea are în vedere crearea unei centuri verzi a orașului și, desigur, mutarea gropii de gunoi. Datorită lui, știu că s-au împădurit 2000 de hectare de teren, deci, dacă există voință, se poate face orice. Avem nevoie de o gură de aer curat și de o cură fără politruci.

Cât despre verdele de la semafor, strategia, pentru următorii patru ani, conține și îmbunătățirea traficului. Mă refer la faptul că vom asfalta toate străzile și vom reduce aglomerația de pe arterele de circulație. Nicolae Giugea a introdus, pe lista de priorități, Centura de Sud a Craiovei și va găsi, concret, o cale pentru a pune în practică și restul obiectivelor. Nu sunt uitați nici bicicliștii și nici pistele de care au nevoie pentru a participa, în siguranță, la trafic.

Cred că Nicolae Giugea va reuși să-şi îndeplinească aceste obiective,  pentru că este perseverent, își respectă cuvântul dat și se bucură de susținerea tuturor ministerelor, dat fiind faptul că problemele Craiovei au ajuns să fie discutate serios, în sfârșit, la un nivel înalt.

Reporter: Care este ideea din spatele sloganului de campanie al PNL – „Îndreptăm Craiova?

Mario Ovidiu Oprea: Sloganul ales vine să amintească tuturor craiovenilor că orice rău, făcut de alții, se poate îndrepta, dacă atunci, când avem ocazia, facem alegeri corecte și raționale. Craiova are nevoie, nu de îndreptarea locuitorilor ei, ci de îndreptarea modului nociv în care comunitatea a fost guvernată de PSD!

Ca să putem construi pe mai departe, este nevoie de curățenie administrativă, de un restart urban, cu altă viziune, este nevoie de un om pus pe treabă, nu de un primar care o tot amână, pe principiul ca are vreo patru ani la dispoziție să facă și el ceva...

Îndreptarea orașului înseamnă ca oamenii să înlăture, din calea lor, ceea ce este deformat, în instituții, pentru că se vor lovi de nevoia de a apela la serviciile locale administrative și, până acum, au fost nemulțumiți.

„Îndreptarea” se referă la faptul că PNL propune un om care se va sincroniza cu toate îndatoririle din mandatul pe care îl va avea. Oamenii nu îți fac cadou un mandat, ca să ai timp să te plictisești, cum greşit a înţeles PSD, ci îți dau un termen ca să arăți cine ești și ce puteai face!