Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: PENSIILE VOR FI PLĂTITE INTEGRAL ȘI LA TIMP

Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova “Cerem politicienilor din opoziție să renunțe la a mai speria pensionarii că nu mai sunt bani de pensii”

 Faptul că o parte a Legii Pensiilor a fost declarată ca fiind neconstituțională de către Curtea Constituțională  nu va afecta sub nicio formă plata pensiilor către români.

Parlamentul va corecta Legea și ea va fi promulgată de către Președinte. România are nevoie de o nouă lege a pensiilor care să pună ordine în sistem și care să ofere dreptul la un trai decent persoanelor care au încheiat sau vor încheia activitatea în piața muncii.

De această lege vor beneficia milioane de pensionari care o vor duce mai bine, vor avea pensii mai mari.

În privința banilor de pensii și salarii ei sunt prevăzuți în Legea Bugetului pentru acest an, votată a două oară, ieri în parlament, și pe care șeful statului este obligat de Constituție să o  promulge. Cerem Președintelui Iohannis să facă acest lucru chiar astăzi.

ALDE dă asigurări tuturor doljenilor, oltenilor, tuturor românilor că nu va există nicio sincopă în plata pensiilor. Ele vor fi plătite integral și la timp.

Facem un apel către domnul Iohannis, către toți politicienii opoziției să renunțe a mai speria pensionarii prin anunțuri apocaliptice că nu ar mai fi bani de pensii.

Tot ceea ce am promis în materie de creșterea pensiilor vom realiza negreșit. Toate creșterile de pensii sunt acoperite.Sunt bani suficienți pentru plata pensiilor și salariilor.

Preocuparea noastră a celor de ALDE este cum facem să creștem economia în următorii doi ani, pentru a putea mari în continuare pensiile și salariile românilor.