Europarlamentarul Marian Jean Marinescu spune că se va revizui Regulamentul OLAF

Despre cum se derulează proiectele europene privind România, despre alegerea Laurei Codruţa Kovesi ca procuror şef european, dar şi despre apropiatele alegeri prezidenţiale din România, am vorbit cu europarlamentarul Marian Jean Marinescu (PNL).

marian jean marinescu

«În cazul alegerii procurorului şef european – care este acum doamna Laura Codruţa Kövesi, instituţiile europene nu au făcut altceva decât să urmeze cursul firesc, nu aucontat opoziţia şi campania negativă făcute de guvernul PSD al României împotrivacandidatei Kovesi. Acolo nu se iau în calcul astfel de rumori politice... Sigur că s-a comentat în legătură cu aceastră atitudine atipică a unei ţări, care se poziţionează împotriva propriului candidat, la o astfel de funcţie, dar asta nu a împiedicat cu nimicaprecierea obiectivă asupra candidatei Kövesi.În noul mandat european, se continuă proiectele din mandatul anterior şi desigur că sunt şiproiecte noi. Am primit deja dosarul privind revizuirea Regulamentului OLAF, privind fondurile europene, cu reglementări noi, pentru a nu mai fi posibilă fraudarea acestor fonduri, cum s-a întâmplat în România şi în ale ţări. Pentru România, situaţia e îngrijorătoare, pentru că suntem în pericol să pierdem unmiliard de euro fiindcă nici nu au început lucrările pe programul cu calea ferată, nu afost finalizat nici proiectul pe fostul exerciţiu financiar şi încă nu s-a depus nici ocerere pentru finanţarea europeană a autostrăzii Sibiu – Craiova – Piteşti – tot ceeace spune PSD, în campania electorală, nu e doar demagogie, e chiar minciună!»., a afirmat Marian Jean Marinescu.

Cu privire la alegerile prezidenţiale din acest an, Marian Jean Marinescu este de părerecă s-ar putea să nici nu existe un al doilea tur, apreciindu-se că preşedintele Klaus Iohanis va câştiga detaşat încă din primul tur.