EXCLUSIV. Alex Raicea: "Îmi doresc să joc cu FCU în cupele europene și să ajung la națională!"

Alex Raicea, 23 de ani, alături de Mogoșanu, Dănănae, Avram și Bălan, a pus umărul la renașterea lui FC Universitatea Craiova încă din 2017, atunci când Adrian Mititelu a demarat noul proiect al uneia dintre cele mai iubite echipe din România.

 200206 01 raicea

Aflat în cantonament în Antalya cu Știința, "Piticul", așa cum colegii l-au poreclit, a acceptat cu plăcere să vorbească pentru Ediție.ro despre planurile sale de viitor în tricoul alb-abaștrilor, dar și despre returul campionatului Ligii a treia.


Alex, ești unul dintre cei cinci jucători care se află la FC Universitatea Craiova încă din 2017, cum ai ajuns la Știința?

Este foarte important pentru mine că am participat la promovarea Universității din Liga a patra în Liga a treia și îmi doresc ca alături de colegii mei să ducem Știința în Liga 1, acolo unde îi este locul. Nu este un drum deloc ușor, iar momentan noi trebuie să ne concentrăm pentru îndeplinirea obiectivului nostru principal: promovarea în Liga a doua. Totul trebuie luat pas cu pas.

fcu cupa romaniei dolj dina carstea mogosanu preda raicea

Și totuși, cum ai ajuns la FC Universitatea Craiova?

Eu am jucat la o echipă din Liga a treia, care între timp s-a desființat. Am fost contactat de către domnul Ovidiu Turcu, iar șansa de a juca la Universitatea Craiova nu o puteam rata. Am ales să vin aici și mă bucur din suflet că am ales să fac acest pas.

Ai fost afectat de ratarea promovării anul trecut?

Absolut! Am pierdut un an din proiectul propus de domnul Adrian Mititelu, iar acum noi ne puteam bate pentru promovarea în Liga 1. Dar asta este viața. Trebuie să nu ne mai gândim la ce a fost în trecut, acest sfat l-am primit și de la Mister, și trebuie să ne concentrăm doar pe ce avem de făcut în acest moment. Sunt sigur că o să promăvăm la vară, deoarece am muncit cu toții foarte bine.

200201 16 raicea

Se lucrează foarte mult fizic, dar și tactic, cât contează antrenamentele fizice pentru voi?

Este adevărat ce spui, chiar dacă antrenamentele fizice sunt foarte tari, totuși contează enorm în campionat. Chiar și aici în Antalya, în meciurile amicale, am văzut cât contează împotriva adversarilor pe care i-am întâlnit. Ne-am bătut de la egal la egal cu aceste formații, iar pentru noi este important că nu am pierdut. Mister (n.r. Eugen Trică ) face cu noi antrenamente foarte bune și sper să fim și mai tari din retur.

Am observat că ai cu Bălan o relație foarte bună, iar pe teren aproape că vă înțelegeți doar din priviri, cum de este posibil?

Așa este! M-am atașat mult de el, este și colegul meu de cameră, iar eu zic că avem un avantaj că am jucat împreună încă de la Liga a patra. Poate că datorită acestui lucru ne înțelegem și în teren. Ca să fiu sincer, personal aș prefera să îi dau mai multe asisturi atât lui Bălan, cât și colegilor mei, doar ca echipa să câștige. Asta nu însemană că nu îmi doresc și eu să marchez atunci când am posibilitatea. Totuși, vă repet: pentru mine este importantă echipa.

200206 02 raicea

Ce îți dorești personal cu FC Universitatea Craiova?

O să fiu foarte sincer. V-am spus de la început că trebuie să o luăm pas cu pas. Însă îmi doresc enorm să ajung cu Știința în Liga 1, iar într-o zi vreau să joc și pentru echipa națională. Cred că orice fotbalist își dorește acest lucru în carieră. Nu știu dacă voi putea ajunge la națională de la Liga a doua, dar în mod sigur atunci cam toți ochii vor fi îndreptați și către fotbaliștii de la noi de la echipă. Apoi, nu vă ascund faptul că vreau să ajung să joc cu Universitatea și în cupele europene. Sper să îmi îndeplinesc aceste vise în tricoul formației pe care o iubesc din suflet. Ca să ajungi un jucător mare, trebuie să îți propui lucruri mărețe, dacă te mulțumești cu puțin, atunci puțin vei obține în carieră.

Alex, încă joci la Liga a treia, ce condiții vă oferă Adrian Mititelu?

Eu nu știu câte echipe de prin România au condițiile noastre, iar noi suntem la Liga a treia. Adrian Mititelu ne oferă absolut totul pentru a face performanță, iar pe la Liga a treia nu cred că sunt echipe care să aibă lucrurile pe care noi le avem puse la dispoziție. De cantonamentul din Antalya nici nu mai are rost să vorbim.

Cât de implicat îl simți pe Adrian Mititelu în acest proiect și cînd ai vorbit ultima oară cu dânsul?

Îl simt foarte implicat și imi pare rău că l-am dezamăgit anul trecut când am ratat promovarea. Dânsul este un om care știe ce vrea și în mod sigur că o să ne susțină din toate punctele de vedere să readucem Știința în Liga 1. Sper să îi oferim multe statisfacții și să îl facem mândru de această echipă. Ultima oară am vorbit cu domnul Mititelu în vacanța de iarnă. A trebuit să ajung până la club, iar acolo, în fața magazinului, m-am întâlnit și cu dânsul.

190924 FCU UCluj 25 raicea

Alex, te doare că nu evoluați pe Oblemenco? Ai vrea să jucați un meci împotriva celeilalte echipe din oraș pe acest stadion?

Normal că mă doare că nu jucăm pe Oblemenco. Dar poate că se va întâmpla o minune și o să jucăm în Liga a doua pe acest stadion. Sunt sigur că suporterii noștrii îl vor umple, nu am nici cea mai mică îndoială. Mi-aș dori un meci cu echipa de care m-ai întrebat, poate vom juca împotriva ei în Cupa României din sezonul viitor. 

Ai un mesaj în închiere și pentru suporterii lui FC Universitatea Craiova?

Peluza Sud 97 este unică. Le mulțumim din suflet tuturor suporterilor noștri pentru susținere și îi așteptăm și din retur în număr cât mai mare să vină la meciuri și să ne încurajeze.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Vineri, 10 Decembrie 2021
FC Universitatea vs Academica Clinceni
17:30 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova
Joi, 16 Decembrie 2021
FC Chindia vs FC Universitatea
15:00 | Târgoviște
Luni, 20 Decembrie 2021
FC Universitatea vs CS Mioveni
17:30 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova