Marius Croitoru: „Este o provocare pentru mine să promovez cu FCU, dar trebuie devotament!"

Marius Croitoru a vorbit despre planurile sale de viitor la FCU.  

croitoru chindia

Aventura lui Eugen Trică la Craiova s-a terminat. Începând de pe 28 mai, noul antrenor al alb-albaștrilor este Marius Croitoru, 43 de ani. După semnarea contractului cu Știința, acesta a oferit și primele sale reacții.

"Am venit, am semnat, trecem la treabă! Cu toții ne dorim să avem un joc frumos, dar mai importante sunt rezultatele. Dacă asta (n.r. – să joace tiki-taka) vrea domnul Mititelu, asta vom încerca să facem. Nu este ușor, vom avea mult de muncă. E clar că obiectivul este unul singur, acela de a promova.

Cu nea Adi am discutat cu mult înainte de acest moment, iar numai problema cu carnetul a făcut să nu vin mai devreme, din octombrie anul trecut. Probabil a văzut ce am făcut în primul mandat și de aceea m-a adus înapoi. Problema cu carnetul se rezolvă, săptămâna aceasta am ultimul modul și se va rezolva.

De pe 15 iuni ne vom întâlni și vom veni la treabă cu un singur gând. Este păcat că s-a ajuns aici, dar asta e viața. E o competiție sportivă, există și învinși și din păcate Craiova a fost una dintre echipele învinse și trebuie să ne ridicăm. Condițiile nu sunt un garant al succesului, important e ce fac jucătorii. Degeaba ai condiții bune și lot bun dacă lipsește dorința jucătorilor. Sunt echipe care nu au condiții asemănătoare și sunt în prima ligă, au obiective mai mari. Atunci când vii la antrenament trebuie să fii sută la sută, să fii disciplinat, să muncești, să fii serios!", și-a început Croitoru discursul.

Ce se întâmplă cu Juan Bauza

Întrebat despre Bauza, Croitoru a declarat: "Din câte am discutat cu domnul Mititelu, e clar, da! Bauza rămâne. Bine, asta nu înseamnă că, dacă va veni ofertă scrisă din partea unui club, noi ne vom împotrivi, nu! Trebuie să fie o ofertă care să-l mulțumească pe domnul Mititelu, iar apoi și pe jucător. Dacă părțile se înțeleg, asta este!” 

În continuare, Marius Croitoru a vorbit și despre parcursul pe care FCU îl va avea la Liga 2. 

210726 fcu dinamo 19 bauza

"E o Liga 2 care acum câțiva ani era Liga 1. Orașele cu tradiție vor în prima ligă, competiția va fi foarte puternică. Noi suntem Craiova, iar un alt obiectiv decât promovarea nu poate exista. Lumea nu era încrezătoare în legătură cu ceea ce se va întâmpla, dar domnul Mititelu mi-a garantat că o să țină jucătorii care merită să rămână în club. Important e ca jucătorii să înțeleagă care este obiectivul nostru, acela de a promova. Nu, e normal să fie și greșeli, dar nu cred că va fi o problemă, important e ceea ce facem noi pe teren. Nu cred că FCU Craiova a fost mult dezavantajată, nu cred că de aceea a retrogradat Craiova, din cauza arbitrajelor. E clar că lucrurile trebuie să fie în normalitate, să fim serioși și e vorba și de devotament, e important.Este o provocare imensă pentru mine să promovez, pentru că nu cunosc Liga 2, nu am mai antrenat în Liga 2. Va fi o provocare să readucem Craiova în prima ligă, oricine ar fi venit aici, nu exista un alt obiectiv decât promovarea.

 Noi discutam de ceva timp, chiar și săptămâna trecută am vorbit. Adrian Mititelu își dorește mult să se întoarcă în Liga 1, pentru că a investit foarte mult. Trebuie să găsim rețeta ideală pentru a promova”, a încheiat Croitoru.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28