Fără apărare e greu în prima divizie. FC U Craiova-Hermannstadt, 1-3

FCU a retrogradat în Liga 2 după înfrângerea cu Hermannstadt, 1-3.

240512 fcu hermannstadt faza

Kovacic și Duarte sunt doi fundași centrali care au jucat în Bănie în primii doi ani de la revenirea lui FCU în prima ligă. Dar, dacă după plecarea croatului de la Știința, Andre Duarte a suplinit cu brio lipsa acestuia, ceea ce s-a întâmplat pe axul central al apărării lui FCU în acest campionat, după despărțirea de portughez, este greu de explicat.

Danny Henriques și-a pierdut busola și a fost pus pe liber de FCU, Diamantis a fost adus la Craiova dar nu a jucat niciun minut pentru prima echipă, plecând apoi și el tot pe ușa din dos, iar Amar Kvakić, Leo Lacroix și Lekiatas, jucător adus în această iarnă, au avut evoluții care ne scutesc de prea multe comentarii.

Astfel, staff-ul lui FCU s-a văzut nevoit să improvizeze în centrul apărării cu fudașul dreapta Compagnucci, mai mereu lângă lentul Lacroix, jucător de bandă care s-a văzut că nu este de meserie pe postul de fundaș central, arătând și el destule carențe în joc, atât în plasament cât și în execuții.

66 de goluri încasate este zestrea cu care FCU retrogradează în Liga 2, lucru inadmisibil pentru o echipă care a pornit cu pretenții de play-off sezonul 2023-2024, dar a terminat campionatul pe ultimul loc.

Revenind la meciul cu Hermannstadt, apărarea a trădat-o din nou pe Știința, după ce Blănuță deschisese scorul în minutul 47, iar FCU a fost timp de opt minute clasată pe loc de baraj. Însă, în minutul 55, Mino Sota a marcat cu capul ca în curtea școlii din șase metri, iar Gabi Iancu, intrat după pauză, a reușit ulterior o dublă, min 59 și 82, după o nouă prestație jenantă a lui Leo Lacroix în centrul apărării.

Totuși, ar mai merita consemnat un aspect legat de Juan Bauza. De ce a fost scos de pe teren Pepe Bauza? Dacă Giovanni Costantino l-a scos aiurea de pe teren în minutul 67, la meciul din Giulești, la scorul de 3-1 pentru FCU, Eugen Trică îl scoate și el la rândul său de pe teren inexplicabil pe argentinian la scorul de 1-2, în minutul 64, în meciul cu Hermannstadt. În locul său a intrat Sidibe, cel care nu a adus nimic în plus.

240512 fcu hermannstadt trica

FCU retrogradează din nou în Liga 2, provocând în mod sigur multă durere în suflet tuturor iubitorilor acestei echipe.

FCU: Gurău - Padula, Compagnucci, Lacroix, Mascarenhas - Vl. Pop, Van Durmen - Baeten, Bauza, Bahassa - Blănuță
Rezerve: Enache, Kvakic, Negru, Lekiatas, Dragu, Vl. Achim, Dr. Albu, Blidar, Sidibe, J. Ibrahim, Chițu
Antrenor: Eugen Trică

Hermannstadt: Căbuz - Butean, Bejan, Ionuț Stoica, Opruț - Balaure, Murgia, M. Sota, Ianis Stoica - Neguț, Paraschiv
Rezerve: Muțiu, Medina, Antoche, G. Iancu, Dr. Iancu, Bucuroiu, Biceanu, Oroian, Jipa, Ciubotariu, Fonseca
Antrenor: Marius Măldărășanu

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28